forestpl23 Opublikowano 24 Października 2024 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2024 jakiś link do przykładowego wyświetlacza ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yalfik Opublikowano 10 Listopada 2024 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2024 Witam, czy przy zamianie tej najbardziej podstawowej wersji radia na to z samym Bluetooth’em potrzebna jest jakaś przejściówka czy jest to robota plug and play i potrzebne będzie tylko radio i wyświetlacz bez żadnych przeróbek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milejow Opublikowano 10 Listopada 2024 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2024 Wymiana radia, ekranu i wykonanie wiązki pod mikrofon do BT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pleban213 Opublikowano 19 Grudnia 2024 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2024 Hello sprawa dotyczy samochodu który sporo części dzieci z Megane, a mianowicie Twingo RS. Piszę tutaj ponieważ wsparcia dla Twingo można powiedzieć że nie ma żadnego... Mam w standardzie płaskie radio bez bt, ze złączem RCA na tunelu i wyświetlacz z 2 przyciskami. Zgodnie z instrukcjami wrzuciłem sobie podstawowe radio z BT bez USB to z dwiema gałkami, i wyświetlacz A3 bez przycisków, jedno i drugie z Megane III. Po podłączeniu wyświetlacz się nie uruchamia, radio się nie uruchamia, jedynie wyrzuca i przyjmuje płytę. Dla Twingo nie ma żadnego poradnika, znalazłem tu jeden podobny wątek ale nierozwiązany 🤷🏻♂️ Jeżeli ktoś wie co robić to proszę o pomoc 😢 u forumowego kolegi działało bez żadnych interwencji 🤷🏻♂️ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milejow Opublikowano 19 Grudnia 2024 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2024 Trzeba zmienić konfigurację wyświetlacza na ,,script9- X44,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pleban213 Opublikowano 19 Grudnia 2024 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2024 Czyli DDT4ALL, czy jest to jakaś straszliwa czarna magia wymagająca specjalnego kabla? Mam kostkę Vgate iCar PRO, łączę się bez problemu z torque ale niestety nie udało mi się połączyć ECU Tweakerem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milejow Opublikowano 19 Grudnia 2024 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2024 (edytowane) Komunikacja z mediami leci na pinach 12 i 13 w OBD. Temat opisany szeroko, dokładnie i wyczerpująco i nie ma znaczenia, że to Twingo2, we wszystkich modelach robi się to identycznie. Co do sprzętu, ja używam DDT z ELM327 i Clipa na laptopie, telefon służy mi do rozmów wiec nie pomogę z jakimiś tam icarami, twikerami itd Edytowane 19 Grudnia 2024 przez milejow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 19 Grudnia 2024 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2024 Godzinę temu, Pleban213 napisał(a): Mam kostkę Vgate iCar PRO Połączy się z radiem i innymi multimediami pod warunkiem zastosowania przejściówki lub zmianie połączeń pinów w interfejsie. Wszystko wielokrotnie opisane na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pleban213 Opublikowano 20 Grudnia 2024 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2024 Dziękuję Panowie za odzew i proszę o wyrozumiałość bo to moje pierwsze kroki w tematyce multimediów Renault 😁 czytam, wiem mniej więcej czego szukać, trochę mi się temat rozjaśnia 👍🏻 Sprawa ma charakter rozwojowy, sprawdziłem kabel zakupiony do fiata. Nie mam jeszcze przejściówki do mediów ale lupa coś tam znalazła, przy skanowaniu can te 5 modułów i po KWP czy jak to się nazywali jeszcze wspomaganie kierownicy. W dniu 19.12.2024 o 20:40, milejow napisał(a): Trzeba zmienić konfigurację wyświetlacza na ,,script9- X44,, Hello, zrobiłem adapter i zmieniłem konfigurację nowego wyświetlacza na wyżej wymienioną, przepisałem numer identyfikacyjny pojazdu. W zakładce MIU -can m values pole DisplayActivation zauważyłem zapis "invalid value 2" Ddt4all nowego radia nie wykrył... Niestety nadal nie działa 🤦🏻♂️ Pomogła zmiana wyświetlacza na inny numer. Bez odpalania PC 😁 działa ustawianie godziny z menu radia, po wpisaniu kodu z palca, zapamiętuje go. Może w innym terminie uda się dopisać Vin do radia. Dzięki za wskazówki 😁🖐🏻 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpolakko Opublikowano 29 Marca 2025 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2025 Witam zakupiłem Megane 3 2010 r Z Navi ale radio jest z wersji bez tom Toma i działa . Więc zakupiłem radio z opcją navi lecz nie seryjne ,działa tylko wysuwanie płyty ,wyświetlacz się nie załącza . Czy jest jakaś szansa żeby to ogarnąc ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 29 Marca 2025 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2025 Jak nie fabryczne renault to pewnie nie , brak komunikacji can Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NORMI Opublikowano 12 Maja 2025 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2025 Witam, można jakoś stwierdzić czy radio z BT pochodzi z auta bez nawigacji? Mam u siebie czarne radio z małym wyświetlaczem i chcę zmienić na srebrne z BT wiem że trzeba zmienić też wyświetlacz ale chce żeby wszytko działało łącznie ze zmianą godziny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 12 Maja 2025 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2025 Nie da się stwierdzić bez podłączenia , ale zawsze można zmienić konfiguracje w radiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NORMI Opublikowano 12 Maja 2025 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2025 A jak jest z językiem polskim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 12 Maja 2025 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2025 W radiu jest do wyboru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi