Maciek2904 Opublikowano 3 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2020 (edytowane) Witajcie Od kilku dni zauważyłem problem z odpalaniem w megance 3 1.6 b+G 2011 r. Otóż po postoju np. 20 min samochód kręci I nie chce odpalić I tak 2 razy A za trzecim razem łapie Ale bardzo powoli jakby się męczył I jak już złapie to działa bezproblemu. I dopóki ciepły jest odpala na "strzała" jak zawsze. Dziś po nocy także po odpaleniu obroty skoczyły do 1400 normalnie ma około 900-1000 Ale po dodaniu gazu obroty spadły do normalnych. Ostatnio był robiony pełen serwis olej świecę ngk A w baku mam po pół 98+95 plus uszlachetniacz bo coś katalizator pokazywał błędy I mechanik kazał tak zrobić. Czy ktoś ma pomysł co może być przyczyną? Myślałem że paliwo Ale odpalam na nim już od ponad miesiąca I nic się nie działo dopiero teraz. Edytowane 3 Października 2020 przez Maciek2904 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 3 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2020 Wyglada jakby nie domykał lpg po zgaszeniu i później kręci na 2 paliwach. Zakręć zawór w butli. I pojeździj na samej benzynie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr99 Opublikowano 18 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2022 Maciek jak się sprawa zakończyła? Bo u mnie to samo. Przed chwilą odcielem gaz i zobaczymy, dam znać. Ktoś ma jakiś inny pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 19 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2022 Czujnik temperatury cieczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi