marek789 Opublikowano 15 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2020 Cześć, mam problem ze zdjęciem pokrywy zaworów w Megane 2 rs 2.0 turbo. Wszystko mam zdjęte, wszystkie śruby wyjęte jednak pokrywa zaworów jest tak "przyspawana", że nie jestem w stanie jej odkleić od głowicy. Wszystkie kołki trzymają i nie widać efektów aby miało to puścić. Czy ktoś ma jakiś pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 15 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2020 Trzyma ją masa uszczelniająca. Musisz delikatnie puknąć młotkiem od spodu do góry w okolicach broków. Oczywiście najpierw trzeba odkręcić małą pokrywkę, tą obok turbo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek789 Opublikowano 15 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2020 Pokrywkę to mówisz o odmie? Jeśli tak to już zdjęta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 15 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2020 Pod nią są śruby od pokrywy zaworów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 15 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2020 Jak zdjęta mniejsza pokrywka, to jeszcze na samym rogu przy turbo jest śruba jeżeli mnie pamięć nie myli. Jeżeli już wszystkie śruby wyszły do góry (te dłuższe i krótsze) to delikatnie puknij. Jak odskoczy to jest Twoja. Zapamiętaj który wałek na którym miejscu leży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milejow Opublikowano 24 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2020 (edytowane) Bez odkręcenia kół rozrządu nie zdejmiesz pokrywy, trzeba zdemontować przynajmniej koło walka ssącego, w innym przypadku pokrywa nie zejdzie. Edytowane 24 Grudnia 2020 przez milejow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 25 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2020 Ja zdejmowałem, podnosiłem pokrywę najpierw od strony skrzyni biegów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milejow Opublikowano 26 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2020 Musiało nie być kołka pozycjonujacego od strony rozrządu, inaczej pokrywa nie zejdzie bo jej wystające części w których są usadowione uszczelniacze wałków siedzą tak głęboko wewnątrz kół, że nie ma opcji podniesienia pokrywy żeby ją przesunąć znad głowicy-przećwiczone wielokrotnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi