Benker Opublikowano 13 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2022 Ja mam icar i działa bez problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malix7 Opublikowano 13 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2022 No tak, też czytałem że icar działa, ale ten drugi łączy się z szyną can, co to daje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 13 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2022 Wszystkie łączą się z szyną CAN a ten drugi z aukcji wykorzystuje dodatkowe protokoły które nie są wymagane dla M II lub M III. Dla M III obojętne czy kupisz pierwszy z aukcji czy drugi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malix7 Opublikowano 13 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2022 Dziękuję bardzo za wyjaśnienie, sprzedawca twierdził że icar się nie łączy z szyną can, widocznie coś nieświadomy był. Ostatnie pytanko, mam jeszcze clio iv i focusa mk2 w rodzinie czy ten icar też do nich wystarczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 13 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2022 W maju 2020 kupiłem na Ali https://pl.aliexpress.com/item/4000018207526.html?gatewayAdapt=glo2pol&spm=a2g0o.9042311.0.0.76105c0fA79akW Ma przełącznik na forda, działa z windowsem bez zastrzeżeń. Polecam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malix7 Opublikowano 13 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2022 Z win 10 ci działa? Dziwną rzecz przeczytałem w tej ofercie: 7. Ten działa tylko z samochodem benzynowym. To nie może pracować z samochód z napędem diesel. Czy to możliwe? Mam wszystkie diesle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 14 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2022 Też mam same diesle i odczytuje wszystkie parametry. Korzystam z Win 8.1 bo to trochę starszy laptop. System nie ma znaczenia dla interfejsu natomiast niektóre programy nie zawsze będą działać z najnowszym windowsem. DDT4all powinien działać na win 10. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwekdm Opublikowano 14 Lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2022 32 minuty temu, aniewa napisał: DDT4all powinien działać na win 10. Działa na win 10 i 11. Sprawdzone. 36 minut temu, aniewa napisał: Korzystam z Win 8.1 bo to trochę starszy laptop. Do celów diagnostycznych mam x201 z 2011. Legalny Win 11 śmiga, aż miło 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malix7 Opublikowano 14 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2022 Dobra Pany, przekonaliście mnie, tylko powiedzcie jeszcze czy jest takie cudo na bluetooth, zawsze warto mieć możliwość połączenia się z telefonem awaryjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwekdm Opublikowano 15 Lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2022 Jest. Zobacz Vgate icar3. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malix7 Opublikowano 15 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2022 Rozumiem że bez problemu z Focusem 2 też będzie działał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaziuk Opublikowano 27 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2022 Pany, zaraz idę ze smartfonem na parking sprawdzić czy mi w M3 działa ELM327 w wersji BT i DDT4All. Wolałbym jednak nie grzebać w samochodzie z poziomu smartfona z małym, dotykowym ekranikiem, bo pewnie niewiele będzie widać i można łatwo coś namieszać. Tu pytanie - czy ktoś ma link do instalacji tego programu na Win (8)? Czy podlinkowana tu baza danych będzie działać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwekdm Opublikowano 27 Lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2022 Z bazą danych: https://cloud.mail.ru/public/4mtR/2PLQ7JcmG 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaziuk Opublikowano 27 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2022 Ten ddt4all ma jakieś problemy z komunikacją z samochodem. Niby próbuje się łączyć, skanuje, a potem wyskakuje "select ECU type to auto identify" i na tym koniec. Tylko skąd ja mam wiedzieć jaki tam siedzi ECU i w ogóle nie mam pojęcia gdzie się to klika - nie znalazłem tam niczego takiego. Ściągnąłem Torque Lite, łączy się (niestety potem się zrywa) ale tam pewnie czujników kół nie wyłączę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 27 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2022 DDT4all przy prawidłowym ELM 327 łączy się bezproblemowo z samochodem i po kliknięciu w lupkę odczytuje zainstalowane sterowniki. Te z pełnym dostępem wyświetlone są na zielono a te z podobną bazą danych na czerwono. Torque w wersji lite łączy się tyko z silnikiem i niewiele odczyta bez dodatkowego PID dla tego silnika. Możesz pobrać w pełni działające ddt4all na windows np. z tej strony: https://cloud.mail.ru/public/4mtR/2PLQ7JcmG 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi