KalinaIRA Opublikowano 14 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2023 No właśnie próbowałem polecanych i z drive2.ru , i forum Dacia i może ja coś źle robię ,ale brak tego pliku.Czytalem gdzieś że trzeba dograć ten plik. 12 godzin temu, aniewa napisał: Z tego co instalowałem ddt4all to instalka zawierała plik ecus. Możesz podesłać mi ten link. Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 15 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2023 Link do ecu.zip MEGA ddt4all MEGA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KalinaIRA Opublikowano 16 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2023 W dniu 14.06.2023 o 21:38, aniewa napisał: Po instalacji normalnie odpalasz i ci działa. Czy coś dogrywasz jeszcze ? Odpalił program , zmienilem i w końcu jest normalne ładowanie. Dziękuję bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roni.tl86 Opublikowano 10 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2023 Panowie którą wersje pobrać ecutweaker żeby była opcja łączenia ze smartfonem poprzez wifii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mela931 Opublikowano 16 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2023 Witam. Posiadam interfejs Konnwei KW901 z Bluetooth. Zainstalowałem ecu tweaker ale coś nie mogę się połączyć z autem. Jakieś ustawienia mam żle czy cos? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dwazero Opublikowano 11 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2024 (edytowane) Panowie pytanie mam czy tak ma byc po połączeniu z ecutweeakerem i wybraniu MEGANE/SCENIC III gdy przycisnę na dole przycisk odnośnie skanowania to wyskakuje po prawej CAN po lewej KWP bodajże i co bym nie wybrał to pisze skasowanie proszę czekać ale nic nie skanuje natomiast gdy wejdę normalnie w zakładkę clauster i nacisnę scan to wtedy wyszykuje dane moduł jaki mam w aucie,ale trzeba wejśc w każdy z danych modułów np wejść w ABS i tam już są różne numery itp sterowników i dac scan i znajduje poprawny.W ddt4all na komputerze to wiem,że jak wybrałem tak jak w ecutweeaker MEGANE/SCENIC III i dalem SCAN to samo już wszystko przeskanowało co mam w aucie bez wchodzenia pierw w dany moduł i dopiero naciskania skanowania czy tak ma byc? edit: ok wyjaśnione już tak ma być Edytowane 11 Stycznia 2024 przez dwazero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 11 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2024 Po wybraniu ogólnego modułu np. "Body Control Module" czyli nasze UCH klikasz SCAN i program podświetla na zielono nazwę modułu znalezionego w samochodzie. Następnie klikasz w ten zaznaczony moduł u psujesz to co Ci się podoba. 😄 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dwazero Opublikowano 12 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2024 kolego aniewa tak mnie zastanawia jedno bo mam na laptopie pyren i ddt4all a na telefonie Qpyren,PyClip,Ecutweeaker,CarScanner pytanie brzmi czy bezpieczne oprócz (odczytu błędów) jest robienie np w ecutweeakerze kodowania/zmiany wszystkie + np w pyclipie lub pyrenie rest ustawień np czujnik wałka rozrządu,przepustnica itp czy wykonując to zdalnie bez laptopa i interfejsu na kablu jest to bezpieczne? czy takie rzeczy lepiej robić z laptopem i kablem a te programu mieć tylko do odczytu błędów/podejrzenia parametrów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 12 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2024 Bardzo rzadko używam Ecutweakera, dopóki robisz zmiany tylko w zakładce "Configuration" to jest tak samo bezpieczne jak w ddt4all. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamek93 Opublikowano 14 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2024 Podrzuci ktoś link do najnowszej bazy ecu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AnTurek Opublikowano 6 Lutego 2024 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2024 aniewa, wielka prośba. Czy podasz ścieżkę jak wyłączyć automatyczne zaciąganie hamulca ręcznego W Megane 3? Pisałeś, że to testowałeś. Na Pyclip tego niestety nie ma, tylko dla dwójki, a chciałbym to wyłączyć. Jestem w trakcie instalacji Eco tweaker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 7 Lutego 2024 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2024 Wybierasz po kolei: MEGANE III-Automatik Parking Brake-X95S&S V1-1 Configuration-11Config0210/0217 - Cold Country &- ustawiasz na Grand Froid. i klikasz po prawej stronie na Send. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AnTurek Opublikowano 7 Lutego 2024 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2024 6 godzin temu, aniewa napisał(a): REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.9 - aniewa Tak, dzięki. Ustawiłem już to rano oraz dodatkowo blokowanie drzwi po upływie określonego czasu od otworzenia pilotem. Miałem to też wyłączone, na "0". Interesuje mnie teraz jeszcze, czy w tym samym module Automatik Parking Brake-X95S&S V1-1 jest również cofanie tłoczków. Chyba TAK, ale wolę zapytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 7 Lutego 2024 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2024 Jest w zakładce "Proces Usine". Gdzieś na forum tę procedurę opisywałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AnTurek Opublikowano 7 Lutego 2024 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2024 Czy ECU tweaker nie odczytuje błędów i ich nie kasuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi