Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Co można zmienić w M III/SC III programem Ddt4all - Ecutweker

Rekomendowane odpowiedzi

Czy da się zmienić, a konkretniej zwiększyć, czułość czujnika zmierzchu w Megane 3? Jeśli tak, to gdzie konkretnie szukać tej opcji? Bo jeśli w M3 się da, to pewnie we Fluence, które mnie interesuje, także. Odnoszę wrażenie, że ten czujnik trochę za długo zwleka z włączaniem świateł mijania. Wieczorem musi zrobić się naprawdę już mocno ciemnawo, żeby przełączył światła. Do tego w ogóle nie reaguje na paskudną pogodę za dnia. Nawet, gdy zrobi się mocno ciemno z powodu ciężkich niskich chmur i leje deszcz, to światła dzienne się nie wyłączają.

W dniu 10.12.2023 o 18:04, aniewa napisał(a):

Klikasz na dole w "New  configuration application"

Tak jak pisałem wcześniej, zmieniłem ustawienia dot. interwału serwisowego, zapisałem "New configuration application" i wszystko działało (12500km/12m). Dzisiaj zmieniłem olej, zresetowałem interwał i wrócił mi na 30000km/24m, dlaczego?

• 1 miesiąc temu...

Podpowie ktoś na szybko jak zacząć z ECU TWEAKER (PyClip 3 coś mi błędów nie chce kasować na Android 16).

Mam wersje Ecu Tweaker 2.6 (bazę wkleiłem do głównego katalogu systemu ecu.zip). Wszytko sie łaczy tylko, no właśnie tylko :P :

Pacjent: Megane III phI 2009 1.9dci f9q872 (bez navi itp, radio bez BT):

1 - W aplikacji pod lupą - Choose a project - mam do wyboru z MEGANE 3 tylko, [x64] - Renault Megane & Scenic, [x95] Renault Megane III, jest też np. [x94] Renault(x94) !! Co tu wybrać ? Ewentualnie "ALL" ?

2 - i co dalej wybrać w tym środkowym menu aby dostać sie do ECU i błędy skasować ?!

Spytam jeszcze, czy jest opcja żeby wyłączyć wygaszanie zapłonu po ~2min od włożenia karty (żeby był włączony dopóki jest włożona karta)? Wiem o sposobie z przytrzymaniem START, ale zastanawiam się czy da się to domyślnie włączyć żeby działało za każdym razem