Schvenck Opublikowano 19 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2021 Witam, Ostatnio jadąc samochodem w trasie. Paręnaście km po ruszeniu wskazówka temperatury silnika z połowy wzrosła do 3/4 po czym w dziwny sposób skokowo w 2 sekundy spadła do właściwej pozycji temperatury. Miałem wrażenie że wskazówka lekko się unosi i opada, ale trzymała już właściwą temperaturę jazdy. Było dosyć zimno ok -10 gdy jechałem. Czy to mógł być np blokujący się termostat? Czy może czujnik temperatury siadł? Nie wyświetlił się jakikolwiek komunikat. Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Schvenck Opublikowano 19 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2021 Samochód ma 3 lata 45 k przebiegu i do tej pory było tak ze jak się zagrzał to tak trzymał. Ostatnio w trakcie jazdy temperatura skoczyła prawie pod czerwone pole. I chwila moment spadła do roboczej. Sprawdzę ten czujnik tylko najpierw go zlokalizuje:)Termostat mógł się przywiesić i np nie otworzył się na duży obieg i stad ten przyrost po czym puścił i spadło do właściwej temp. Ale tego nie da się sprawdzić a ASO powie ze nie widzi problemu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Schvenck Opublikowano 19 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2021 Chyba nie zrozumieliśmy się o co chodzi ze skokami. W trakcie jazdy wskaźnik temperatury silnika wskazał tak jak zaznaczyłem na żółto na obrazku. Nie wiem ile był w tej pozycji ale po chwili spadł na środkowa pozycje. Samochód jest ciagle na gwarancji wiec każde niewłaściwe działanie mogę zgłaszać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 20 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2021 10 godzin temu, Schvenck napisał: Samochód jest ciagle na gwarancji wiec każde niewłaściwe działanie mogę zgłaszać Zerknij na styki i popraw wtyczkę a może pomoże. No to nad czym się zastanawiasz Zrób filmik jak się powtórzy, by zademonstrować im wizualnie jak to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi