terribad Opublikowano 6 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2021 Po dwóch latach od wyjazdu z salonu wymieniłem pióra wycieraczek przednich, które w mojej opinii dokonały żywota - zostawiały cienkie smugi na różnych wysokościach. Jako że byłem z nich bardzo zadowolony kupiłem komplet w ASO. Tu pojawiło się lekkie zdziwienie, ponieważ po wymianie przy prędkościach 120+ pióro od kierowcy ewidentnie podskakuje w dolnym zakresie - nie dociska w dolnej jego części i zostawia na wpół rozmazaną plamę wody, która zasłania widoczność. Nadmieniam ze pióro skakało mi w aucie praktycznie od wyjazdu z salonu, czy to na postoju, czy tez przy dużych prędkościach, natomiast do pierwszej wymiany problem ze zbieraniem wody nie istniał. Zacząłem drążyć temat, bo auto użytkuje głównie na autostradach i zależy mi na poprawnym działaniu wycieraczek przy każdej prędkości - mycie szyby clinem, denaturatem, izopropanolem, próba dogięcia ramienia wycieraczki, potem kupno kolejnych 3 kompletów piór (oximo, motgum, heyner - wszystkie ze spoilerem) i skończyłem na wymianie całego ramienia (sprężyna stawia dużo większy opór, niż w ramieniu które zdemontowałem, wiec teoretycznie jest lepsza). Żadne wycieraczki przy tym nie skrzypiały, jeśli to coś wnosi do rozjaśnienia problemu. Co tu nie gra? Co jeszcze mogę zrobić w tym temacie oprócz ewentualnego polerowania szyby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wycieraczka Opublikowano 5 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2021 Dnia 6.02.2021 o 23:22, terribad napisał: Papuga Może spróbuj z magiczną wycieraczką zanim będziesz polerował szyby. Wiele kierowców ma problem ze zbieraniem deszczu z szyby przy większych prędkościach. Tak samo ze spryskiwaniem szyby. Jak się pędzi to często maksymalnie do 1/3 wysokości szyby masz płyn. Mi OXIMO akurat najlepiej się zachowywał ze spojlerem. REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.13 - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartasKRK Opublikowano 1 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2021 A próbowałeś dogiąć ramię na chama? Co do wycieraczek ja od lat używam Bosch AeroTwin. Zbierają jak szalone (w mojej opinii) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi