daniel123 Opublikowano 17 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2021 Hej, Na potrzeby mroźnych dni zdemontowałem akumulator, po zamontowaniu już auto nie odpaliło. Wyczytałem, że przyczyna może leżeć po stronie czujnika położenia wału. Czujnik oryginalny Siemens sprawdziłem i - czy rezystancja na poziomie 220 omów - jest prawidłowa i wadliwość czujnika mogę wykluczyć Z góry dziękuje za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 17 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2021 Jest prawidłowa i to nie jest przyczyną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel123 Opublikowano 17 Lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2021 Wielkie dzięki. Szukam dalej. Hej, @aniewa Wiesz może jak sprawdzić samą wtyczkę od czujnika położenia wału. Czy jest sprawna. Benzyna podaję, nie ma iskry. Będę eliminował wszystkie możliwe usterki. Wielkie dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 18 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2021 Jak się zachowuje kontrolka od immobilisera. Gaśnie po przekręceniu kluczyka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 18 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2021 Jaki masz system wtrysku bo jeżeli mas Feniks 3 to po wypięciu wtyczki ze sterownika silnika mierzysz rezystancję między stykami wtyczki 28 i 11. Powinna wynosić 240 omów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel123 Opublikowano 19 Lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2021 Hej, To tak: @szwagier24a Przy przekręcaniu kluczyka dioda nie zapala się, jak rozrusznikiem kręcę to też nic się nie dzieje z diodą. Dodam, że centralny zamek działa, jest alarm, ogólna elektryka działa. @aniewa Co do systemu wtrysków feniks 3, to chyba mam taki (sprawdziłem w google po obrazkach). Czy dobrze myślę, że centralka jest przy bezpiecznikach? A kolejność liczenia pinów to od lewej czy prawej? Dziś zdemontowałem skrzynkę z bezpiecznikami przy akumulatorze, gdyż była w błocie i wodzie (nieszczelność w podszybiu), a styki miedziane całe zaśniedziałe. Czy można zdemontować poniższą listwę w kostce, oczywiście nie uszkadzając jej. Jeżeli nie to mogę ją wrzucić to benzyny ekstrakcyjnej na chwilkę, a później w niej ją umyć. Z góry dziękuję podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 19 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2021 Kolejność pinów wtyczki sterownika Feniks3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi