cinas Opublikowano 18 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2021 Witam Chcę zrobić moduł który przełączy na stałe ekran nawigacji w tryb video , jak włączymy wsteczny to będzie +12V na kamerkę i przełącznik video który zmieni źródło obrazu Teraz pytanie Czym przesłać video z telefonu - jakieś rozwiązanie - wyjściowe musi być w formacie NTSC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodi007pl Opublikowano 13 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2021 Moim zdaniem najlepiej dobrym rozwiązaniem mogło by być mirascreen typu jak na tej aukcji https://allegro.pl/oferta/mirascreen-wifi-car-x7-do-auta-av-hdmi-chinch-ios-7590201413 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 13 Lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2021 Dokładnie coś takiego tylko brak opisu czy nadaje w PAL czy NTSC - pewnie PAL i tu nie będzie wtedy kolorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodi007pl Opublikowano 19 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2021 (edytowane) Ustawia się w menu urządzenia jak ma być format edit: na forum Toyoty znalazłem że ekran trzeba przestawić na ntsc więc mirascreen daje ntsc. @cinas dopiero co kupiłem od ciebie moduł kamery cofania ale z chęcią wymienił bym na takie z dodatkowym wejściem video jak nie mirascreen to pewnie bym wykorzystał raspberry pi2 razem z kodi (też jest opcja przesyłu ekranu po wifi ) Edytowane 20 Lipca 2021 przez bodi007pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2021 (edytowane) I po testach Mirascreen x7 działa , nadaje w NTSC , ale jakość obrazu na zwykłym TT ( nie mam akurat żadnego Live ) pozostawia dużo do życzenia , obraz rozmyty , czarne ramki wokół - nie wyświetla obrazu na całym ekranie Na Live powinno być lepiej ale brak sprzętu nie pozwala na zrobienie testu @bodi007pljak masz jakieś źródło sygnału to sprawdź jak wyświetla obraz , wrzuć wsteczny i podłącz zamiast kamery sygnał video Edytowane 2 Sierpnia 2021 przez cinas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodi007pl Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Ok postaram się jak najszybciej przeprowadzić testy z raspberry pi 2b jaka jest natywna rozdzielczość ekranu ?? Szału nie ma ale jest znośnie, nie wiem czy mapy/nawigacja będzie czytelna ale filmy na pewno da się oglądać, tuner DVB-T też by dobrze działał do tego testu zbytnio się nie przygotowałem ale w najbliższym czasie postaram nagrać wideo z odtwarzania filmów i jakiś z mirrorem z telefonu, ekran to zwykły TT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 15 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2021 Czyli podobnie jak u mnie, mapy są mało widoczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodi007pl Opublikowano 16 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2021 Generalnie obraz jest ok problem jest że skalowaniem obrazu fullHD do NTSC im mniejsze czcionki tym mniej czytelne. Sam obraz jest przyzwoity nie mam żadnych ramek i zakłóceń @cinas dużo zmian trzeba zrobić żeby mieć dwa wejścia wideo jedno na kamerę uruchamiane z wstecznego a drugie z jakiegoś zewnętrznego dodatkowego przycisku ? Przelacznikiem sygnalu video mogły by być przekaźniki no i oczywiście jaka była by cena takiej przeróbki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 16 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2021 Najprościej to jak opisujesz jakiś zewnętrzny przekaźnik który będzie zmieniał źródło obrazu jak pojawi się 12V na kamerę cofania A w module zmiana kliku ramek can aby cały czas ekran był w trybie video Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qweluke Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2021 panowie, świetna robota @bodi007pl masz fotkę jak na tym działa AA albo jak wyglądają mapy google? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adek350 Opublikowano 30 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2021 Niezły patent, podłączając jakiś sprzęt z androidem + bluetooth można połączyć się z fabrycznym radiem i zyskujemy automatycznie sterowanie z kierownicy multimediami w androidzie ? do tego jakiś mini pilocik bluetooth do obsługi menu i więcej do szczęścia nie trzeba ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi