wiadom Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Witam Wszystkich, dość ciężko chodzi u mnie sprzęgło. Mam już przejechane 141000 km. Czy płyn hamulcowy może mieć coś z tym wspólnego. Z tego, co wiem jest to sprzęgło hydrauliczne. Sprzęgło się nie ślizga nieraz trochę szarpie, ale szarpanie było odkąd pamiętam przejeździłem tak ok 25 tys. km. raz szarpie raz nie w zależności od temperatury zewnętrznej. Jak zauważyłem w moim aucie pod wpływem wysokiej temperatury dzieje się wiele różnych rzeczy. Różne piski podczas kręcenia kierownicą. Gdy temperatura spadła do 15 stopni wszystko ucichło i tak jest już do dziś. Proszę o podpowiedzi w związku ze sprzęgłem. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 wiadom, tak, płyn hamulcowy ma wiele wspólnego z hydraulicznym wspomaganiem sprzęgła w M II. Było to już opisane, zatrudnij szukajkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob1969 Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Jak rozumieć że ciężko chodzi sprzęgło? Kiedy w moim zgnilaku aby wcisnąć pedał sprzęgła trzeba było użyć dużo siły to po jakimś czasie zerwała się linka sprzęgła - zatarła się w pancerzu i ukręciła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Jak rozumieć że ciężko chodzi sprzęgło? Przesiąść się do meganki i zrozumieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob1969 Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2008 cięcie Niewykluczone, niewykluczone ... po ostatniej podróży po górach mam dość tego słabowitego zgnilaka. Więc może jest forumowy dealer Renówek co da mi jakiś upust na grandtoura - nawet na ubiegłoroczny? Na tym forum nie cytujemy całości posta, pod którym bezpośrednio odpowiadamy. Patrz REGULAMIN - gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi