adrian1x Opublikowano 11 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2021 Witam Proszę o opinie czy dźwięk, który trwa 1-2s po odpaleniu jest normalny dla silnika 1,6 110km K4M? (odpalanie na mrozie -7 i po całej nocy). Samochód zakupiony 2 tyg. temu dlatego nie mam porównania. Od razu po zakupie został wymieniony rozrząd oraz KZFR. Dodatkowo wyczyściłem przepustnicę (została przyuczona clipem) i założyłem nowe oryg. świece. Tak na marginesie wydaje mi się, że aku może być za słaby. dziękuje za opinie. VID_20210311_212207.mp4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 11 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2021 Chyba nie słychać nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrian1x Opublikowano 11 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2021 W sensie, że wszystko prawidłowo czy, że jakość nagrania nie jest wystarczająca żeby coś usłyszeć? Chodzi mi o ciche "trrrr.." zaraz po odpaleniu, które trwa 1 lub 2 s. Przed wymianą tego nie słyszałem bo KZFR zagłuszało wszystko. Zastanawiam się czy oprócz tego koła coś jeszcze jest nie w porządku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 11 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2021 Nie można tego oceniać w takiej temperaturze, bo olej jest za gęsty. Pracę silnika się sprawdza na zasadzie pomiarów zespołu kzfr. dla gorącego silnika. Sam rozruch będzie z tego wynikał. Masz na forum wiele wątków w tym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi