accee Opublikowano 18 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2021 Cześć. Czy ktoś miał podobny odgłos z lewej strony silnika? - link do filmu poniżej: Film Wydaje mi się że to dobiega z osprzętu napędzanego przez pasek wieloklinowy. Jest bardzo głośny "świst" gdy silnik jest zimny. Gdy silnik się rozgrzeje odgłos jest cichszy, jedak dalej na tyle głośny, że słychać go z kabiny. Proszę o pomoc i pomysł co to może być lub jak sprawdzić co się zepsuło. Z góry dzięki. REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.9 - aniewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 18 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2021 (edytowane) Pasek osprzętu jest postrzępiony. Pewnie rolka naprężacza do wymiany. Dokładniej dopiero po wymianie. Stetoskop i osłuchać. Podpada alternator i żeby to stwierdzić wystarczy zmieniać jego obciążenie odbiornikami prądu. Postrzępienie może wynikać z rozwulkanizowanego koła pasowego. Do sprawdzenia jego bicie. Edytowane 18 Marca 2021 przez jabrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badboygreenbx Opublikowano 1 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2022 Podpisnam się pod temat mam ten sam dźwięk w tym samym aucie tylko ze trochę ciszej go słychać. Naprawiłeś ten problem bo też jestem ciekaw co to przypuszczam że rolka odpada bo wymieniałem i jest to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 2 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2022 13 godzin temu, badboygreenbx napisał: rolka odpada bo wymieniałem i jest to samo. Odgłos pochodzi od strony kierowcy czy pasażera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kapsun Opublikowano 2 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2022 Mam to samo, obstawiam łożysko alternatora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 2 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2022 Często w tych silnikach bywa za mocno napięty pasek rozrządu. Zaczyna nie przyjemnie wyć jak by się coś zacierało, tarło metal o metal, ale tylko na gorącym silniku jak jest ciepło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
accee Opublikowano 27 Listopada 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2022 Udało się komuś ustalić co to było? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi