Popo87 Opublikowano 9 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2021 Pacjent - 2005, 1,9 dCi. 120KM Mechanik rozkłada ręce. 1. Po wyłączeniu auta pompa ABS pracuje non stop. Jedyne jak da się ją wyłączyć to odłączenie od niej wtyczki lub wyjęcie bezpiecznika 50A spod UPC. Wyjęcie innych bezpieczników opisanych jako ABS nie przynosi efektu. 2. Odłączam pompę ABS czarna wtyczką od strony pasażera na podszybiu. Co się wtedy dzieje? - oczywiście pompa ABS się wyłącza i.... Teraz najlepsze!! - po odpaleniu samochodu NIE MA wspomagania kierownicy (magia) - żeby zgasić auto, muszę dwukrotnie wcisnąć start/stop. Co zrobiłem: Przejrzałem przewody i bezpieczniki pod UPC Przejrzałem bezpieczniki w komorze pasażerskiej od strony kierowcy Wymieniłem moduł UPC na inny egzemplarz. Sprawdziłem wszystkie wtyczki w czujnikach abs Ps: odłączenie wszystkich wtyczek z UPC nie zatrzymuje pompy ABS Pomocy dobrzy ludzie ? rozkładam ręce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 9 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2021 Masz sam ABS czy ABS i ESP? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popo87 Opublikowano 9 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2021 18 minut temu, aniewa napisał: REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.13 - aniewa Sam ABS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 9 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2021 Wszystko jest połączone siecią can. Wspomaganie nie otrzymuje sygnału o prędkości pojazdu i pewnie dlatego nie działa. Nie doradzę co szwankuje, może sam sterownik ABS? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popo87 Opublikowano 9 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2021 Dzięki za tę podpowiedź. Zapomniałem całkowicie o CAN. Świetna uwaga. Zamówiłem już też pompę ABSu na podmianę. Będę testować we wtorek. Możliwe, że pompa wysypała mi się jak zalało UPC. Wtyczki to wyszły mi razem z pinami ? Czy jak podmienię pompę ABSu to trzeba odpowietrzać hamulce przy zaciskach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 9 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2021 Oczywiście hamulce do odpowietrzenia po wymianie pompy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi