kazuj14 Opublikowano 2 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2021 Witam. Przymierzam się do zakupu Renault Megane III 1.6 dCi z 2011 roku. Będzie to dopiero mój drugi samochód, nigdy wcześniej nie jeździłem samochodem z automatyczną skrzynią biegów. Chciałem dopytać o awaryjnosc automatycznej skrzyni w tych modelach i ogólne jej sprawowanie. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 2 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2021 2 godziny temu, kazuj14 napisał: Chciałem dopytać o awaryjność automatycznej skrzyni w tych modelach i ogólne jej sprawowanie. Wolałbym nowszego z 1,5 dci, bo; - w megan III dopracowanym silnikiem jest 1,5 dci, - warto zorientować się w kosztach serwisu; - są dużo większe niż 1,5 dci, Jeżeli chodzi o skrzynie; - jak dbasz tak masz, - większość użytkowników ocenia; - raczej dla kobiet, spokojnej jazdy, jazdy po mieście - delikatna, o dużych kosztach naprawy w razie awarii, - z 2011 r to raczej przebieg > 200.000 km a to raczej wydatki, - zorientuj się w okolicy o fachowców w tej dziedzinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi