Tomasz_29 Opublikowano 17 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2021 Witam, Pacjent megane iii 2009r z silnikiem 1.6 110hp . Padła pompa paliwa - wymieniłem na nową, jednak po wymianie wskaźnik paliwa miga i na zmianę pokazuje pół baku -> "brak". I tak w kółko. Odłączyłem klemy od aku - na chwilę jakieś 3 minuty wskaźnik zaczął pokazywać poprawnie ilość paliwa, ale po chwili znowu powrót do w/w sytuacji. Dla pewności zatankowałem świeżego paliwa na stacji - po staremu. Macie jakieś pomysły co mogło pójść nie tak? Coś nie tak poszło przy wkładaniu pompy i uszkodziłem pływak? Chociaż wtedy chyba by w ogóle nie pokazywał poziomu... A może trzeba coś skasować/zaprogramować? Jakieś pomysły? ? Z góry dziękuję i pozdrawiam, Tomasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laros Opublikowano 17 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2021 Pompę wymieniłeś na OEM czy jakiś zamiennik? Pytam dlatego, że ja kiedyś wymieniłem w MII na nowy zamiennik "dobrej" marki i wskaźnik po zatankowaniu do pełna pokazywał 2/3 pojemności. Po zmianie na używany oryginał wszystko wróciło do normy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_29 Opublikowano 17 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2021 33 minuty temu, Laros napisał: REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.13 - aniewa Pompa oryginał o tych samych numerach. Jeśli to nie kwestia jakiegoś resetowania wskaźników/ programowania etc to nie pozostanie mi nic innego jak wyciągnąć pompę i wymienić moduł pływaka ze starej. Zastawiam się, czy dobrze usytuowałem pływak w baku podczas wkładania pompy - ciasno tam jest... chociaż pompa ma tylko w jednym miejscu wycięcie, gdzie "siada" w gniazdo baku wiec chyba jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi