kza Opublikowano 17 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2021 (edytowane) Witam. Mechanik wymieniał mi sprzegło i po odebraniu auta zaczęły się problemy auto nie miało mocy przerywało w czasie jazdy pojawiało sie wypadanie zapłonu. Po wymianie świec jest lepiej ale przynajmniej raz na tydzień auto zaczyna przerywać(po ponownym uruchomieniu jest ok) Podpiąłem zwykły elm i oto błędy -P0606 Raw code: 0606 ECU: Jednostka sterująca silnika Status: Oczekiwana usterka wystąpiła podczas tego cyklu jazdy, Warunki testowe są spełnione, Test nie został zakończony, Zweryfikowana usterka obecna, Zweryfikowana usterka wystąpiła podczas tego cyklu jazdy OBDII: Engine control module (ECM)/powertrain control module (PCM) - processor fault - P0300 Raw code: 0300 ECU: Jednostka sterująca silnika Status: Warunki testowe są spełnione, Test jest blokowany przez inne DTC, Test nie został zakończony, Zweryfikowana usterka obecna, Zweryfikowana usterka wystąpiła podczas tego cyklu jazdy OBDII: Random/multiple cylinder(s) - misfire detected - P0313 Raw code: 0313 ECU: Jednostka sterująca silnika Status: Oczekiwana usterka obecna, Oczekiwana usterka wystąpiła podczas tego cyklu jazdy, Test jest blokowany przez inne DTC, Test nie został zakończony, Zweryfikowana usterka obecna, Zweryfikowana usterka wystąpiła podczas tego cyklu jazdy OBDII: Misfire detected - low fuel level - P0638 Raw code: 0638 ECU: Jednostka sterująca silnika Status: Oczekiwana usterka wystąpiła podczas tego cyklu jazdy, Warunki testowe są spełnione, Test jest blokowany przez inne DTC, Test nie został zakończony, Zweryfikowana usterka obecna, Zweryfikowana usterka wystąpiła podczas tego cyklu jazdy OBDII: Throttle actuator control (TAC), bank 1 - range/performance problem jeszcze jeszcze był błąd P0627 czy jest możliwe że coś zrypali przy tej wymianie sprzęgła bo przed było wszystko ok. Dziękuję za podpowiedzi Edytowane 17 Czerwca 2021 przez kza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 17 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2021 1 godzinę temu, kza napisał: Mechanik wymieniał mi sprzegło i po odebraniu auta zaczęły się problemy ; - auto nie miało mocy, przerywało w czasie jazdy, pojawiało sie wypadanie zapłonu. Reklamować usługę; - brak prawidłowych połączeń masowych, - zagięte piny, brak prawidłowego kontaktu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kza Opublikowano 17 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2021 Szczerze to już sobie tego ''Pana'' odpuszczam skoro leje się na stałych klientów skasowało$$$$ się za sprzęgło i starczy, nie mam zamiaru płacić za jego błędy więcej bo może mi pół silnika wymienić i nic nie znajdzie a wymyślać kążdy może?... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi