thebartz Opublikowano 30 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2021 Witam, Jakiś czas temu przestało mi działać 3 światło stop w Megane 3 wersja Coupe. Podejrzewam że dostała się woda i nic już z tym się nie zrobi. Niestety nigdzie nie udało mi się znaleźć instrukcji jak je wymienić. Po zdjęciu plastików na klapie wygląda, że nie jest to takie proste jak w HB. W jednym z wątków wyczytałem, że trzeba zdemontować cały spojler aby się do niego dobrać. Czy ktoś przerabiał temat i podzieli się tą tajemną wiedzą? Nową lampę udało mi się dostać przez neta (265900007R - jak widać jest ona na śruby a nie zatrzaski jak np w wersji HB) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomala78 Opublikowano 17 Lutego 2024 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2024 Witam Czy ktoś może zdemontował te światło stopu w Coupe ? U mnie na razie działa ale dostaje się woda , przez co wariował mi zamek bagażnika. Edycja: Żeby dostać się do światła stop w Coupe trzeba odkręcić 8 śrub torx T30 wtedy można ściągnąć spojler. U mnie sytuacja była taka że dostała się woda do przycisku od zamka i powodował zwarcie i sam się otwierał. Ja uszczelniłem dodatkowo uszczelką sam spojler bo zauważyłem że stare uszczelki sparciały i podejrzewam, że przez to dostawała się woda do klapy bagażnika. Sama lampę dla pewności też uszczelniłem uszczelką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi