matiigro Opublikowano 29 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2021 Witam. Dzisiaj zabrałem się za wymianę wszystkich głośników w mojej Megane 2. Na przód zakupiłem DSK 130.3 z zwrotnicami, na tył DSX 130. Tył już zamontowany, gra spoko, tak jak oczekiwałem. Natomiast mam problem z przodem. Nie mam pojęcia jak wyprowadzić połączenia do zwrotnic. Czytałem gdzieś kiedyś że nic nie trzeba przerabiać, że tylko podłączyć i już. Ale na zwrotnicy mam wyjście na tweet i na woower, i tak naprawdę nie wiem jak to ugryźć. Czy mam oryginalne wyjście w miejscu tweetów podpiąć pod zwrotnice w miejscu wejścia tweet na zwrotnicy i zostawić wyjście woower nie tknięte czy muszę dorabiać kabel do głośników w drzwiach tak by na zwrotnicy było połączenie tweet i woower? Mam nadzieję że rozumiecie o co mi chodzi. Lutowanie, dorabianie to żaden problem dla mnie, bardziej leżę w kwestii teoretycznej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzechuXX Opublikowano 30 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2021 Dobrze komponujesz. Musisz dorobić kawałek kabla. Pamiętaj, że kabli beztlenowych nie lutujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matiigro Opublikowano 30 Lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2021 A gdybym tak zwrotnice podłączył z tyłu radia, do kabli które prowadzą do głośnika w drzwiach i tweetów (z tego co wiem to w radiu wychodzą jako jeden podwójny kabel i dopiero po drodze rozchodzą się na woower o tweet). Te w drzwiach zostawił normalnie, i do nich podłączył nowy głośnik a do tweetów dorobił bym nowy kabel idący ze zwrotnicy. Stary kabel od tweetów bym zostawil nie używany:) przejdzie taki schemat ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzechuXX Opublikowano 30 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2021 Jak to zrobisz to Twój wybór. Byle byś miał podzielony sygnał od zwrotnicy. Zrób tak jak Ci wygodnie. Mój nauczyciel mówił mi, że prąd to tak samo jak woda. Tyle, że jak jest za dużo wody w swoim korycie to wylewa, a prąd grzeje kabel. No i musi wrócić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matiigro Opublikowano 30 Lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2021 A masz jakieś lepsze propozycje? Tak bym nie musiał ciągnąć kabla przez drzwi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzechuXX Opublikowano 31 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2021 A gdzie masz syczki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matiigro Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Chciałem tam gdzie były oryginały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzechuXX Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Czyli w desce? Nowy kabel od zwrotnicy do tweeta, do głośnika lecisz od zwrotnicy na oryginalnym przewodzie. Tak to bym rozwiązał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matiigro Opublikowano 3 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2021 Dobra czyli tak jak myślałem;) dzięki za pomoc ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi