podwale619 Opublikowano 1 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2021 Witam mysle o zakupie megane 3 1.4tce i szczerze mówiąc średnio podoba mi się licznik cyfrowy... dzisiaj przeglądając oferty na mobile.de trafiłem na megane 3 z analogowym zegarem... to jakiś modyfikowany czy jak wygląda sprawa? [URL=https://www.fotosik.pl/zdjecie/269225cf9d5fba66][IMG]https://images91.fotosik.pl/525/269225cf9d5fba66med.jpg[/IMG][/URL] na allegro znalazłem cos takiego https://allegro.pl/oferta/licznik-nowy-oryginal-renault-megane-3-248101709r-10911041001 czy w razie zachcianki można zmienić licznik na analogowy i czy dużo jest z tym zabawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laros Opublikowano 1 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2021 Licznik analogowy mają MIII GT/GTLine i RS. Jesli znajdziesz licznik z GTLine z takim samym silnikiem i wyposażeniem, to jak najbardziej można przełożyć do zwykłej. W przeciwnym razie pewnie trzeba będzie coś programować. Najpewniejszym źródłem informacji będzie kolega @cinas. Wydaje mi się również, że warto poszukać na forum, coś na ten temat już kiedyś chyba było... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
podwale619 Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2021 @cinas mógłbys powiedzieć co i jak jeśli chciałbym zmieniac licznik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Ważne aby licznik miał mniejszy przebieg Jak po wstawieniu wsio działa to nie ruszać tematu jak mamy error prog lub inne problemy wtedy konfiguracja licznika 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
podwale619 Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2021 W dniu 2.08.2021 o 16:14, cinas napisał: REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.9 - Prezes ciężka i droga taka konfiguracja? Przy szukaniu licznika na co muszę zwrócić uwagę? jakieś nr seryjne czy na co? poza przebiegiem Jeśli mamy do czynienia z hatchback 2012r z gt line (jest wszystko co ma być z gt line ale licznik jest cyfrowy tak jak w zwykłych wersjach) to znaczy ze coś było kombinowane? czy wychodziły też gt line z cyfrowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinex3 Opublikowano 9 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2022 powinieneś mieć licznik z białym obrotkiem , analogowy . Pewnie coś padło i ktoś wrzucił najtaniej co sie da . Kodowanie proste w DDT . Ustawiasz poprostu te opcje które ma Twoje auto w zakładkach General Configuration . Też zmianialem w 2.0t zegary na RSowe i tez dlubalem dlugo . Wszystko niby ustawione a dalej mialem error prog . Sie okazalo sie zapomnialem o ostatniej opcji czyli pokazywaniu zapiecia tylnich pasow ? przestawilem to i problem zniknal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi