Baszar Opublikowano 11 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2021 Witam, czy płyn koncentrat który mi przysłali mimo że zamówiłem gotowy (rozcięczony) nadaje się do mojego samochodu? Ja mam wlany z nr. 77111428133 uv a ten koncentrat ma nr. 77111428132 X1 Ten który zamówiłem miał mieć 77111428133 X1 ale to X1 nie jest ważne raczej. Oto zdiecia Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romano76 Opublikowano 12 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2021 Witam. Możesz bez obaw stosować oba płyny, koncentrat ma końcówkę numeru 132, a gotowy 133. Koncentrat w zależności jakie zastosujesz proporcje wody (demineralizowanej) będzie miał różną temperaturę zamarzania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baszar Opublikowano 12 Września 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2021 Ok. Dzięki za informację odnośnie tych numerów. Co do mieszalności z wodą to myślę, że normalna z kranu będzie odpowiednia? Przecież właśnie płyn ma za zadanie między innymi, chronić układ przed różnymi osadami i korozją? Na opakowaniu jest narysowany tylko kran lub butelka z napisem H20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość not4you Opublikowano 12 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2021 (edytowane) Kup se demineralizowaną, w kauflandzie kosztuje bodaj 3-4zł za baniak, a nowa chłodnica ... Edytowane 12 Września 2021 przez not4you Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 13 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2021 10 godzin temu, Baszar napisał: że normalna z kranu będzie odpowiednia? Nigdy nie lej kranówy A po co chcesz dolewać wody skoro na opakowaniu napisane -21st. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baszar Opublikowano 13 Września 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Września 2021 Dobra niech będzie kupię demineralizowaną, chociaż myślę, że w warsztatach i tak leją z kranu, nawet tych ASO. To stara butelka „-21”, zamówiłem taki sam gotowy roztwór ale przysłali mi koncentrat. Kiedyś gdzieś ktoś pisał, że demineralizowana nie najlepiej współpracuje z niektórymi płynami. Osobiście myślę, że demineralizowana będzie lepsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 22 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2021 Ja jak sobie rozrabiam koncentrat to tak min do - 30 st. Mamy czasem w zimie, mimo, że łagodniejsze, i czasem -27 st. Co do wody to chodzi głównie, by miała jak najmniej kamienia. Niestety zwykła kranówa ma go sporo, oczywiście zależnie od regionu i ujęcia. Co też nie znaczy, że można lać "mineralkę" z butelki , gdyż te mają inne pierwiastki, które mogą reagować niekorzystnie z płynem i aluminium. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi