Gryzorek Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Dodam tylko ze w mojej megan IphII tez to działa. Włączenie i wyłączenie automatycznego blokowania drzwiSystem polega na automatycznym zamykaniu drzwi po przekroczeniu prędkości 10 Km/h. Otwarcie drzwi następuje podczas pociągnięcia za klamkę, bądź naciśnięcie przycisku z kłódką. W ASO wmawiają że to zasługa alarmu. :) Aby włączyć 1. Należy wcisnąć start i włączyć silnik 2. Przytrzymać przycisk do zamykania drzwi przez 5 sekund aż do usłyszenia dwóch sygnałów dźwiękowych Wyłączenie polega na tym samym jedynie zamiast dwóch sygnałów słyszalny jest jeden. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2007 u mnie w dwóch egzemplarzach megane I ph I niestety nie działa programowanie zamka centralnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romanek Opublikowano 13 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2007 Witaj Hadson! Czy przewidujesz w najbliższym czasie kontynuację wątku? Mam zamiar jeszcze dodać 2. Włączanie trybu testującego, gdzie system sam sprawdza dostępne funkcje, pokazuje wersje softu i wypisuje błędy, oraz taki jeden trick z drzwiami który jest opisany w instrukcji ale jeszcze go nie sprawdziłem Jeżeli możesz to prześlij proszę info o włączaniu trybu testowego i wyświetlaniu wersji softu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadson Opublikowano 13 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2007 Tryb testowy włącza się tak. 1. Karta do czytnika 2. auto na luzie 3. naciskamy przycisk prawej manetki 4. wciskamy start trzymając przycisk manetki 5. pojawia się tryb testowy, puszczamy przycisk manetki. 6. przeskakujemy przyciskiem prawej manetki 7. wychodzimy pikulcem zerowania liczników. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romanek Opublikowano 13 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2007 Wielkie dzięki! Wypróbuje dzisiaj. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 19 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2007 Witam wszystkich! A jak odblokowac kierownice gdy chcemy holowac autko bez jego odpalania?? Moze juz ktos probował. Mam nadzieje ze nikomu to nie bedzie potrzebne ale .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woju Opublikowano 19 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2007 Wsadzic karte wcisnac start bez sprzegla czy tez hamulca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciuxxxon Opublikowano 20 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2007 Trick testowanie zegarów + 4 ukryte funkcje komputera pokładowego 1. otwieramy samochodzik 2. trzymamy przycisk na manetce zmiany funkcji komputera + naciskamy i trzmamy (przez ok. 5 sek.) guzik START. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 20 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2007 Tryb testowy włącza się tak. 1. Karta do czytnika 2. auto na luzie 3. naciskamy przycisk prawej manetki 4. wciskamy start trzymając przycisk manetki 5. pojawia się tryb testowy, puszczamy przycisk manetki. 6. przeskakujemy przyciskiem prawej manetki 7. wychodzimy pikulcem zerowania liczników po co dublujesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ERTAL Opublikowano 20 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2007 Słusznie powtórzył dopisując o przytrzymaniu startu przez 5 sek, co jest chyba dość istotne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 20 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2007 Tylko, że nie trzeba przytrzymywać 5 sekund, ale do momentu uruchomienia licznika. U mnie mogę puścić przycisk od razu po przekręceniu kluczyka i myślę, że w MII jest podobnie przy użyciu "START". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 21 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 No troszke inaczej, bo rzeczywiscie trzeba trzymac ok 5 sek a wyłaczamy nacikając 2 razy, sprawdzone przy elektryku ASO :shock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 29 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2007 wcale nie... ostatnio sie tym bawilem i na szybko mozna zalaczyc robiac tak: auto na biegu, wcisnac i trzymac w kolejnosci hamulec nozny, guzik komputera (na manetce wycieraczek) i start stop, w tym momencie wszystko puscic, zadne 5sec, zalacza sie od razu. zeby wylaczyc, wystarczy guzik na zegarach do zerowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 29 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2007 sprawdzone przy elektryku ASO DrNO, no w naszym przypadku to działa od razu, ale w ASO potrzeba tych 5 sekund ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek_r95 Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Witam, odnośnie wątku ustawienia kąta 0 elektrycznego wspomagania kierownicy, ja mam wersję soffu 8.21 (MII 2002) no i u mnie też to nie działa, tzn. nie załącza się wspomaganie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi