Gość not4you Opublikowano 12 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2021 Cześć, Megane 3 2009 mam pół roku, ostatnio zaorałem zjeżdżając z krawężnika. Zauważyłem że uszkodzeniu uległ ?korek? lub coś w tym rodzaju + parę rys na zabezpieczeniu podwozia. Całość w czymś o konsystencji towotu - zarówno wewnątrz elementu jak i na "korku" - jest to okrągły płaski plastik z białą uszczelką i 3 zębami do wkręcania. Jeden z zębów się złamał (podkleiłem klejem cyjanoakrylowym - nie wiem na ile to będzie trzymać), przeczyściłem obie powierzchnie IPA i wkręciłem to dając prócz uszczelki klej uszczelniający cx80. Jest możliwe że to coś innego niż zaślepka jakiegoś elementu konstrukcyjnego (do malowania, zabezpieczenia etc) - np smar do przekładni czy coś w ten deseń ? Wszystko co znalazłem pod zaślepka było wciskane, a pod korek miało uchwyt do wkręcania. Nie jestem w stanie znaleźć takiego plastiku w sieci i nie jestem pewien czy to mogę tak zostawić (o ile ktoś jest w stanie powiedzieć co to mógłbym to podmienić na sprawny element. Pewnie bym to olał, ale moje autko nie ma ani grama rdzy a zabezpieczenie podwozia wygląda bardzo dobrze (poza rysami po krawężniku na gniazdach do podnoszenia które już mają podkład i czekają na baranka). Z racji braku kobyłek i kanału nie jestem w stanie zrobić dobrego zdjęcia podwozia by oznaczyć miejsce (może ktoś ma swoje ?) Zacząłem przeglądać posty i niedawno był ten o grandtour - coś podobnego do tego. Przyda się potomnym - więc wychodzi na to że to otwór technologiczny. Pozwoliłem se skopiować te grafikę (mimo że jest zasyfiona) bo google nic nie pokazuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi