Tybol665 Opublikowano 23 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2021 Spotkała mnie dziś dosyć dziwna sytuacja z szybami elektrycznymi, jadąc samochodem próbowałem otworzyć szybę - nie mogłem. Próbowałem otworzyć inne też nie mogłem. Po czasie doszedłem do tego że mogę otwierać i zamykać szyby tylko gdy wcisnę start, ale bez odpalenia samochodu - wtedy działają wszytskie szyby normalnie. W momencie odpalenia szyby same się domyślają i już nie idzie ich otworzyć... O co może chodzić? bawiłem się blokadą bo myślałem że to może tego wina ale nic to nie dało... Samochód odebrałem 3 dni temu od mechanika (serwis olejowy) i tak myślałem czy szyby mogły się w jakiś sposób rozprogramować? Po paru dniach prób ciągle nic, ale mam kolejne przemyślania Szyby działają również po odpaleniu samochodu, ale tylko przez chwilę... I później zero reakcji - przy zamykaniu z pilota, szyby podchodzą do góry. Teraz nawet na zapłonie nie zawsze szyby działają. "aktywują się" one po zamknięciu , odczekaniu i otwarciu samochodu...szyby same w sobie działają ale tylko przez chwilę gdy samochód otrzyma prąd. Co to może być??? Akumulator odłączałem, bezpieczniki wymienione. Ciągle nic Megane 2 2008r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Refild Opublikowano 24 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2021 Jak masz zamknięte szyby to np z każdych drzwi z osobna możesz otworzyć pomijając główny sterownik w drzwiach kierowcy ? Jeżeli tak to trzeba wymienić właśnie ten przełącznik w drzwiach kierowcy padła w nim elektronika i głupieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tybol665 Opublikowano 24 Września 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2021 Mogę otworzyć i zamykać z poszczególnych drzwi, chyba że są zablokowane na blokadzie u kierowcy, gdy jest odblokowane mogę otworzyć i zamknąć normalnie, ale tak jak wyżej było wspomniane tylko przez chwilę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 24 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2021 W dniu 23.09.2021 o 20:26, Tybol665 napisał: W momencie odpalenia szyby same się domyślają i już nie idzie ich otworzyć. Nie bardzo rozumiem o co chodzi z domyśleniem szyb ☹️ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 24 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2021 Same się domykają (poprawki słownika). Nie kojarzę, żeby było takie ustawienie, ale może jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi