Hudzio Opublikowano 6 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2021 Zauważyłem pocenie za zaworem odmy olejowej. Powodem kontroli był ubytek oleju w postaci jednej kropki, a sam olej wymieniałem 2000 km temu. Odmę wyczyściłem tydzień temu ale znowu jest mokro w tej rurce, która idzie do przewodu przed filtrem powietrza. Widać też, że olej się do tego przewodu dostaje. Czy zawór odmy nadaje się już do wymiany? Czy idzie kupić sam zawór bez konieczności kupowania całej odmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 6 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2021 Godzinę temu, Hudzio napisał: Czy zawór odmy nadaje się już do wymiany? Sprawdź stan membrany zaworu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hudzio Opublikowano 6 Listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2021 (edytowane) Rozumiem, że trzeba zdemontować ten kapsel poprzez podważanie tych zaczepów? Jeden z nich już połamałem. Proszę o instrukcję jak sprawdzić ten zawór bez dalszych szkód. Wracając do tego oleju w rurce. Już sama jego obecność nie wskazuje na uszkodzenie odmy? Edytowane 6 Listopada 2021 przez Hudzio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi