HitmanPL Opublikowano 30 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2023 Czy jest ktoś w stanie pokazać mi dokładnie jak wyłączyć czujniki w Megane 2 pokazać ss bo nie wiem gdzie tego szukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1111 Opublikowano 26 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2023 Witam ponownie. Wczoraj urodził się problem podczas aktywacji czujników w ojca Sceniku II. Problem z powodu mojej nie wiedzy. Ale po kolei. Po zamontowaniu czujników zostały one wzbudzone. Następnie w DDT4ALL zostawała zmieniona opcja z „ bez czujników „ na „ z czujnikami „. Później w UCH dopisałem z ręki czujniki. Wszystkie wpisały się jako pierwszy zestaw czujników. No i pewnie czegoś nie zrobiłem bo zginęły piktogramy kol na liczniku auta i wyskoczył pomarańczowy napis serwis. Czego nie zrobiłem lub co poszło nie tak? Utrudnieniem jest opis w języku francuskim niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basstek1 Opublikowano 1 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2023 W dniu 26.04.2023 o 08:49, maniek1111 napisał: REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.9 - aniewa Udało się rozwiązać problem? U mnie podobnie, czujniki wykryte i działa info o spadku ciśnienia, niestety komunikat brak czujników... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1111 Opublikowano 1 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2023 U ojca pomogło przyporządkowanie zestawu kół jako letnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinWe Opublikowano 20 Maja 2025 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2025 W dniu 18.11.2021 o 08:26, aniewa napisał(a): Doświetlania zakrętów nie włączysz. Czujniki wyłączasz w UCH i w liczniku. Poniżej screny z zaznaczonymi opcjami z programu ddt4all. Witam, a czy ktoś z okolic Wawy ma dostęp i powyższy soft żeby pomóc ogarnąć temat czujników w mojej M3? żeby sprawdzić czy faktycznie da się tym to usunąć z deski komunikat? Moge podjechać gdzie by trzeba jak co Dzięki za pomoc! Pozdr Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rydzu2015 Opublikowano 28 Lutego Udostępnij Opublikowano 28 Lutego W dniu 18.11.2021 o 08:26, aniewa napisał(a): Doświetlania zakrętów nie włączysz. Czujniki wyłączasz w UCH i w liczniku. Poniżej screny z zaznaczonymi opcjami z programu ddt4all. To musi być włączone/wyłączone w tych dwóch miejscach? Pytam bo mam launch creader elite 2.0 i zauważyłem że w nim jest tylko możliwość włączenia/wylaczenia w liczniku.W uch nie ma możliwości przełączenia i ręcznego przepisania czujników. EDYCJA: Odpowiem sobie sam, tak musi być w tych dwóch miejscach włączone/wyłączone. Tak że chińczyki muszą się jeszcze trochę podszkolić jak robić oprogramowanie diagnostyczne do renault. Włączyłem znajomemu czujniki i ręcznie przypisałem numery bo nie chciało ich złapać z automatu. Oczywiście czujniki z aliexpress. Błędów żadnych nie ma ale nie pokazuje ciśnienia, trzeba jeszcze pojeździć albo problem z samymi czujnikami ...w końcu chińczyki 😅 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 2 Marca Udostępnij Opublikowano 2 Marca 1 godzinę temu, Rydzu2015 napisał(a): Odpowiem sobie sam, tak musi być w tych dwóch miejscach włączone/wyłączone. Na początku tematu napisałem: "Czujniki wyłączasz w UCH i w liczniku." Wystarczyło przeczytać.🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rydzu2015 Opublikowano 2 Marca Udostępnij Opublikowano 2 Marca Godzinę temu, aniewa napisał(a): "Czujniki wyłączasz w UCH i w liczniku." Wystarczyło przeczytać.🙂 Przeczytałem 😉 jednakże zrozumiałem to dwojako czyli tu lub tu,zwłaszcza że launch zasugerował tylko jedno miejsce. Teraz wiem że w liczniku trzeba włączyć aby pokazywało autko z cisnieniem, włączenie tylko w nim wywala komunikat o braku czujników. Włączenie tylko w UCH wywala komunikat ERROR PROG. i to w tym miejscu jest przechowywane info o czujnikach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi