Ykeei Opublikowano 19 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2021 (edytowane) Witam, ostatnio zakupiłem nowe radio do mojej megi o ile montaż poszedł sprawnie to od tygodnia szukam rozwiązania jak uruchomić sterowanie z kierownicy. Wszystkie przewody są podłączone, can bus jest. Wybierałem różne konfiguracje na tablecie lecz nic to nie zmienia. Montował może ktoś takie u siebie i wie jak sobie z tym poradzić? Przy okazji może ktoś spotkał się na internecie z ramką na oryginalny wyświetlacz znalazłem zdjęcie że ktoś miał go ładnie zamontowanego w miejscu oryginalnego radia(ostatnie zdjęcie) Pozdrawiam PS. To mój pierwszy post przepraszam jeśli w złej kategorii albo coś źle wpisałem. Edytowane 19 Grudnia 2021 przez Ykeei Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuszu Opublikowano 19 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2021 Kolego po pierwsze napisz jakie miałeś radio. Po drugie daj zdjęcia w normalnym formacie (np jpeg) Z reguły pilot przy kierownicy jest połączony z wyświetlaczem i to on daje informacje do radia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ykeei Opublikowano 19 Grudnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2021 19 godzin temu, Szuszu napisał: REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.9 - Prezes Dzięki zdjęcia edytowałem. Takie radio było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuszu Opublikowano 19 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2021 Tu masz schemat połączeń oryginalnego radia. 325 Pilot 653 Wyświetlacz 261 Radio 0116.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piottro1 Opublikowano 13 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2022 Podłączam się do tematu, bo chyba będę miał podobny problem. Kupiłem radio Sony mex-n5200bt (przesyłka w drodze) i przygotowuję się do wymiany standardowego (foto w załączniku) . Mam kilka pytań do kolegów, którzy mają doświadczenie w tego typu wymianach. 1. Czy będę potrzebował separator antenowy (w antenie mam wzmacniacz)? Wtyczka mojej anteny: Znalazłem taki separator: 2. Jak uruchomić sterowanie z kierownicy po wymianie radia? Chyba będzie potrzebny interfejs. Znalazłem coś takiego: Wtyczki mojego radia standardowego: W nowym radiu jest gniazdo mini jack do podłączenia pilota: Z góry dziękuję za wszelką pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciahciach Opublikowano 3 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2023 Ykeei mam identyczny problem, czy udało Ci się to jakoś rozwiązać? Czy trzeba coś w chińskiej kostce zamieniać czy to jakaś inna kwestia? Udało Ci się zlokalizować taką ramkę na oryginalny wyświetlacz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi