alexxx19 Opublikowano 1 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2022 Witam wszystkich. Mam pewien problem z moją megi 2003r 1.4 16v . Żonka wróciła z pracy i palił się błąd wspomagania , ASR-esp , błąd hamulców , brak wskazań prędkościomierza . Podłączyłem auto pod Elma wywalilo błąd p0500 błąd czujnika prędkości vss ,, impulsatora " puki co problem oczywisty . Prawdopodobnie uszkodzony lub brudne piny od tego czujnika . Tylko za bardzo nie mogę go zlokalizować , znalazłem informację że prędkość obrotowa może być pokazywana od czujnika ABS . Ale to wtedy nie wywalało by błędy ABS ? Macie może jakieś doświadczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 1 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2022 Błąd dotyczy czujnika ABS w prawym przednim kole. Sprawdź czy jest czysto na między pierścieniem a czujnikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alexxx19 Opublikowano 1 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2022 Ok postaram się . Choć sprawa dosyć dziwna . Niby czujnik ABS ale pali się pół deski rozdzielczej błąd hamulców, błąd wspomagania ,serwis , stop , poduszki powietrzne i pipczyk od pasów odrazy się drze zaraz po odpaleniu . I aż tyle objawów może dawać czujnik ABS ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 1 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2022 W tytule napisałeś błąd 0500 i dotyczy to właśnie przedniego prawego czujnika. Nie masz impulsatora jak to było w M I, prędkość pojazdu jest odczytywana z prawego przedniego koła. Wszystkie wymienione błędy na desce mają powiązanie z ABS lub prawidłowym odczytem prędkości. Wspomaganie, piszczyk od pasów, poduszki muszą mieć informację o prędkości pojazdu a to zapewnia czujnik ABS w prawym przednim kole. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alexxx19 Opublikowano 1 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2022 Tak dokładnie p0500 tylko u mnie pokazało błąd czujnika prędkości obrotowej vss , może dlatego że mój interfejs błędnie interpretuje komunikat o błędzie dlatego sugerowałem się tym czujnikiem a nie ABS. Wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi