astatine86 Opublikowano 24 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2022 Dzień dobry. Posiadam Megane CC 2 z 2007, silnik 2.0 hdi. Muszę przewieźć jakieś 420kg na odległość 40km. Myślicie, że da radę? Wybaczcie jeśli pytanie z głupich, ale nie mam bladego pojęcia gdzie to sprawdzić. Pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 24 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2022 Dowód rejestracyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 24 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2022 Kiedyś do SC II włożyłem 200 sztuk cegły czyli 400 kg rozłożone równomiernie z tyłu za przednimi fotelami i w bagażniku. Wiozłem to na odległość 1 km. Samochód siadł całkowicie, ledwo się tym jechało. Nie ma najmniejszych szans na załadowanie 420 kg ładunku do megane CC i jeszcze jazda. Możesz załadować tyle co waga trzech osób z tyłu + 50-80 kg pod warunkiem, że cały ładunek rozmieścisz odpowiednio w samochodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
astatine86 Opublikowano 24 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2022 Źle policzyłem, waga całkowita (razem ze mną) to będzie równe 320 kg. Czy z tym jest lepsza szansa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinDe Opublikowano 24 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2022 W dowodzie rejestracyjnym - musisz sobie policzyć z masy własnej i masy całkowitej maxymalnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
astatine86 Opublikowano 24 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2022 Wychodzi 380kg, czyli chyba ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 24 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2022 Wolałbym to przewieść na dwa razy, żeby amortyzatory za bardzo nie ucierpiały. To jest prawie godzina jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
astatine86 Opublikowano 24 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2022 Udało się. Auto sprawne i ja też żyję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi