feniix121 Opublikowano 31 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2022 Witam. Nie działają czujniki parkowanie w megane 3. Po podpięciu komputera okazało się że czujniki są sprawne, wiązka zasilająca jest sprawna. System widzi czujniki, na wyświetlaczu w aucie nie pojawia się żaden komunikat o błędzie mimo to czujniki nie informują o przeszkodzie. Mechanik nie wie co jest.Może ktoś pomoże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 31 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2022 Czujnik w skrzyni informuje o załączeniu biegu wstecznego? Światło cofania świeci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feniix121 Opublikowano 31 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2022 tak działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.p1 Opublikowano 6 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2022 U mnie jest taki sam problem. Światło cofania świeci, przy wrzuceniu wstecznego słyszalny jest dźwięk. Po prostu z dnia na dzień przestały działać. Nie mogę dojść o co chodzi. Jakieś pomysły? ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feniix121 Opublikowano 6 Lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2022 u mnie tez z dnia na dzień padły czujniki. Mechanik ma mi sprawdzić szczegółowo 24 lutego. Komputer nic nie stwierdził. Facet podejrzewa że to może padł jakiś moduł od czujek, ale to dopiero sprawdzi 24. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.p1 Opublikowano 6 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2022 Daj znać co było przyczyną, bo ja na razie nie planuje nic z tym robić. Temat bardziej na wiosnę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feniix121 Opublikowano 6 Lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2022 ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 11 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2022 Może być coś ze stykiem na połączeniu przewodów do czujnika. Czujniki, niestety też lubią paść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo25osw Opublikowano 11 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2022 @Kacper.p1@feniix121 u mnie jest dokładnie taki sam problem. Z tego co się dowiedziałem, fabryczne gniazda 13 pin mają w środku blaszkę, która po zwarciu (podpięciu wtyczki do gniazda) powoduje wyłączenie czujników i światła przeciwmgielnego (był podobny temat chyba tutaj na forum albo na forum scenica). Jako, że instalacja już wiekowa to blaszka nie wraca w pozycje otwartą i sterownik widzi podpiętą przyczepkę. Całość w moim przypadku wstępnie potwierdziłem PyClipem. Czujniki wskazują odległość od przeszkody, nie generują żadnych błędów, a inny moduł wskazuje, że przyczepka jest podpięta mimo, że tak nie jest Garażu nie mam, więc może na wiosnę się tym zajmę i już sprawdzę na żywo co tam w środku tego gniazda siedzi... 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feniix121 Opublikowano 11 Lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2022 ok dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.p1 Opublikowano 11 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2022 @przemo25oswDzięki za cenną wskazówkę. O które konkretnie gniazdo chodzi? W sensie gdzie ono się znajduje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo25osw Opublikowano 11 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2022 @Kacper.p1 tak jak pisałem, w moim przypadku najprawdopodobniej winowajcą jest gniazdo przyczepy. A znajduje się na zewnątrz pod zderzakiem obok haka holowniczego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feniix121 Opublikowano 25 Lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2022 wczoraj mechanik sprawdził wszystko jeszcze raz i wyszło że uszkodzony jest moduł czujników parkowania. Kupiłem na allegro używkę za 100 zł bo oryginał ok.900 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.p1 Opublikowano 27 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2022 A przy wrzucaniu wstecznego miałeś normalnie dźwięk sygnalizujący to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feniix121 Opublikowano 27 Lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2022 Tak. Miałem sygnał przy wrzucaniu biegu wstecznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi