Krzysiuu Opublikowano 20 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2022 Witam, czy ktoś mógłby mi podać fabryczne wartości z DDT4LL z zakładki "Lights" całość screeny ?? Chodzi o Megane IV GT, byłbym wdzięczny, niestety bawiłem się w ustawienia świateł a pech chciał nie zrobiłem SS fabrycznych wartości i teraz mam problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
undercover20 Opublikowano 20 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2022 Z pewnością masz stare ustawienia w logach z DDT4ALL, tylko trzeba je wyciągnąć. Podeślij plik elm_ z folderu ddt4all/logs a wyciągnę Ci z niego bazowe wartości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiuu Opublikowano 20 Marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2022 (edytowane) Jeśli coś to ta fota jest zrobiona w trybie "Demo" Ja normalnie mam cyferki wpisane w te okna, tyle, że po swojemu, lecz coś mi nie wyszło i chciałem wrócić do oryginału. Ale jeśli mówisz, że wyciągniesz to proszę w załączniku jest plik o którym piszesz, potrzebuję wszystko w formie fabrycznej to co w zakładce Lights jest. Będę wdzięczny ecu_ddt elm_ddt Edytowane 20 Marca 2022 przez Krzysiuu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
undercover20 Opublikowano 20 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2022 (edytowane) Podsyłam screen Twoich ustawień z pierwszego podłączenia do auta tj, 19.10.2021 Jeśli masz PyRen to możesz skorzystać ze skryptu, który automatycznie skonfiguruje wszystkie ustawienia z tej zakładki. M4_LIGHTS_PYREN_NEW.cmd - skrypt przeznaczony dla kodu PyRen po 5.02.2022 - https://gitlab.com/py_ren/pyren/-/commit/fdbe0eae1676da8934618e61e2f8864ad902ab90 M4_LIGHTS_PYREN_OLD.cmd - skrypt przeznaczony dla kodu PyRen sprzed 5.02.2022 M4_LIGHTS_PYREN_NEW.cmd M4_LIGHTS_PYREN_OLD.cmd Edytowane 20 Marca 2022 przez undercover20 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiuu Opublikowano 21 Marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2022 Dziękuję Ci bardzo, niech Cie Bozia w złocie obsypie !! Powiedz mi jeszcze, ten scrypt jak ogarnąć, żeby mi to wkleiło samo w tabelki? Po prostu kliknąć dwa razy czy jak to się ma odbyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
undercover20 Opublikowano 21 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2022 (edytowane) Uruchamiasz PyRen, ustawiasz parametry Twojego ELMa czyli port oraz prędkość, klikasz przycisk Macro, tam wybierasz podesłany przeze mnie plik (na 95% będzie to plik OLD jeśli tylko zainstalowałeś PyRen z pliku .exe i nie robiłeś aktualizacji PyRen tak jak w instrukcji z postu niżej) i tyle. W konsoli przy wykonywaniu tego skryptu nie powinno być żadnych odpowiedzi typu: NR:..., WRONG RESPONSE Jeśli zauważysz jakieś nieprawidłowe odpowiedzi to zalecam kontrolę ustawień względem screenów. Prawidłowe odpowiedzi na: polecenie 10C0 to 50 C0 polecenie 2Exxxx.. to 6E xx xx polecenie 3Bxx.. to 7B xx Edytowane 21 Marca 2022 przez undercover20 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiuu Opublikowano 21 Marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2022 Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź, to Ja sobie to przepisze ręcznie w Ddt4all i też powinno być, tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
undercover20 Opublikowano 21 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2022 Oczywiście, że możesz przepisać ręcznie do DDT4ALL i będzie ok. Po prostu podesłałem Ci skrypt do PyRen z myślą, że masz PyRen i nie będzie Ci się chciało tracić 10 minut na przepisywanie (mi by się nie chciało) tylko uruchomisz sobie skrypt i po 30 sekundach wszystko będziesz miał gotowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiuu Opublikowano 21 Marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2022 Owszem mam Pyrena przed aktualizacja, spróbuję tak zrobić, jeśli nie wyjdzie to wpiszę ręcznie, mimo wszystko dziękuję za ogromną pomoc, jakby coś poszło nie tak to napisze tutaj po pracy po 16 Mógłbyś wskazać, który to guzik ten makro bo nie mogę ogarnąć ?? sorry za amatorskie pytanie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
undercover20 Opublikowano 21 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2022 W starszej wersji układ przycisków może być trochę inny, ale ten przycisk jest na dole okna startowego PyRen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiuu Opublikowano 21 Marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2022 To jest trochę problem bo ja nie mam tego przycisku ? (jeśli to ma znaczenie to nie odpalałem jeszcze PyRen'a z samochodem, na razie na sucho na kompie) Wersja jaką posiadam to "PyREN184-installer" Podpowiesz coś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
undercover20 Opublikowano 21 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2022 Wydawało mi się, że 184 ma już opcję Marco, ale skoro nie masz tej opcji to musisz zaktualizować PyRen. Zrób to zgodnie z instrukcją podesłaną wyżej, a przycisk powinien się pojawić. Po aktualizacji zamiast skryptu OLD użyj skryptu NEW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiuu Opublikowano 22 Marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2022 Ok zrobiłem jak mówisz, wszystko ok, czy mogę się tym połączyć po BT ? bo widzę, że jest tylko opcja WI-Fi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
undercover20 Opublikowano 22 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2022 Oczywiście, że możesz się połączyć po BT. Z listy Port wybierz ten sam port co w przypadku DDT4ALL. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karadas87 Opublikowano 17 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2022 thanks... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi