Akamaru Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Witam. Nie wiem czy temat był już tutaj poruszany jeżeli tak przepraszam. Mój problem wygląda tak że nie mam świateł długich, kierunków, (awaryjne działają) a przy odpaleniu włącza się raz wycieraczka i później już nic. Dodam że ktoś zdemolował mi auto i wyrwał przewody z modułu kierownicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Godzinę temu, Akamaru napisał: Dodam że ktoś zdemolował mi auto i wyrwał przewody z modułu kierownicy. Sam wskazałeś na przyczynę. Doprowadzić instalację pod kierownicą do stanu fabrycznego i problem powinien ustąpić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Akamaru Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Kiedy pytam "majstrów" co to za kostka nikt nie wie co to.. ktoś pomoże ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Załączam schemat podłączenia tej kostki. Łączy kierownicę z brązową wtyczką modułu UCH (moduł komfortu w kabinie). 1519 - kostka którą pokazałeś 645 - UCH kolory przewodów: Schemat: 0077_A3.PDF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Akamaru Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Dzięki za pomoc. Jeszcze jedno pytanie. Czy to jest przyczyną że kiedy zmieniam światła z krótkich na długie ikona na wyświetlaczu przy zegarach się nie zmienia ? Dodam że manetki działają dobrze. Nie słychać nic niepokojącego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Wydaje mi się, że kontrolką steruje moduł UCH po otrzymaniu sygnału z manetki, jeżeli masz przewody pourywane to tej informacji moduł może nie otrzymywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Akamaru Opublikowano 4 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2022 Dzięki Dzisiaj będę miał etykę, oby to było tylko to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2022 17 godzin temu, Akamaru napisał: będę miał etykę A co ma etyka do tego No chyba, że na zajęciach z etyki, auto będziesz naprawiał ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Akamaru Opublikowano 10 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2022 (edytowane) Wtyke ? Panowie, mam wtyke, jak wiecie jest kilka kabli, po 2 kolory każdy. Jakieś porady/ wskazówki jak je połączyć ? Nie chcę narobić szkód.. jak poznać który zielony z zielonym połączyć ? Edytowane 10 Kwietnia 2022 przez Akamaru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 10 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2022 Musisz dostać się do modułu UCH, wypiąć z niego brązową wtyczkę i mirnikiem przedzwaniać poszczególne przewody według schematu który dołączyłem wcześniej. Przykładasz jeden koniec miernika do pinu np. 14 wtyczki UCH i sprawdzasz który to zielony przewód jest po drugiej stronie wiązki, jak go zlokalizujesz to go wpinasz do pinu 3 wtyczki pod kierownicą. I tak ze wszystkimi przewodami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi