marek_0011 Opublikowano 6 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 Witam, najprawdopodobniej nie działa mi czujnik hands free tylnej klapy (Megane III grandtour). Proszę o informację, gdzie on się znajduje i ewentualnie o jakieś wskazówki/manual jak go wymienić. Czy czujnik z aukcji http://allegro.pl/megane-iii-antena-czujnik-anteny-hands-free-tyl-i6610761277.html# będzie pasował do mojego modelu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomakur Opublikowano 7 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2018 (edytowane) Część Antena HF jest w blendzie. Trzeba zdjąć wszystkie plastiki z klapy wewnątrz później odkręcić blendę i na środku blendy jest antena. ale od początku: 1. odkręcić śrubki (torx) są chyba 4 z uchwytów od zamykania i pod małymi zaślepkami na środku szyby (nie pamiętam ale chyba trzeba wszystkie plastiki zdjąć długa listwa na samej górze klapy nad oknem jest na same spinki a pod nią jeszcze jakieś sróbki) 2. jak wszystko odkręcone to trzeba zdjąć plastik trzyma się na spinkach 3. po zdjęciu plastików trzeba odkręcić blendę (kluczyk 10) tylko nie pamiętam czy śrub jest 4 czy 6 4. tak samo jak plastiki blenda trzyma się jeszcze na spinki jak zdejmiesz blendę to na jej środku masz antenę od HF Fot żadnych nie mam ale powinieneś sobie poradzić. Pozdrawiam Antena jest chyba taka jak na zdjęciu z aukcji. Jak podesłał byś początek Vinu cztery kolejne litery lub cyfry po VF1.... to sprawdzę jaki jest nr tej anteny Edytowane 7 Stycznia 2018 przez tomakur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_0011 Opublikowano 7 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2018 (edytowane) 11 godzin temu, tomakur napisał: Jak podesłał byś początek Vinu cztery kolejne litery lub cyfry po VF1.... to sprawdzę jaki jest nr tej anteny Dziękuję bardzo za wyczerpujący poradnik nr VIN auta: VF1KZ0V0641849344 Edytowane 7 Stycznia 2018 przez marek_0011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomakur Opublikowano 7 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2018 Cześć Nr anteny to 285900007R VIN http://carinfo.kiev.ua/cars/vin/renault/vin_check?su=lv6akz248uve Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feniix121 Opublikowano 7 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2022 Witam ponownie. Mam jeszcze jeden problem. Po zamknięciu auta ,gdy chce je ponownie otworzyć to mam problem z otwarciem tylnej klapy. Resztę drzwi otwieram. Wymieniłem przycisk w drzwiach i dalej nic. Czasami się otworzą za 30 przyciśnięciem. Ktoś mi powiedział, że może coś na stykach, lub antena hands free. Gdzie znajduję się antena w tylniej klapie w kombi. P Dodam tylko, że gdy otwieram karta to otwierają się bez problemu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 7 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2022 Antena jest w pobliżu zamka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feniix121 Opublikowano 12 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2022 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KDKJ Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2022 W dniu 7.04.2022 o 20:33, feniix121 napisał: Czasami się otworzą za 30 przyciśnięciem. Miałem podobnie. Winny był kabel w gumie. Raz łapał, raz nie łapał... ?♂️ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi