dansup Opublikowano 20 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2022 Cześć, Coś cyka / pstryka nierównomiernie w okolicach paska w mojej Meganie https://youtube.com/shorts/0ZA-rS6iEzA?feature=share Wydaje mi się, że dochodzi to z alternatora ale pewności nie mam. Pomyślałem, że być może ktoś się spotkał z czymś takim. Co to może być? Nie wiem, czy może to być powiązane ale wczoraj na serwisie klimatyzacji okazało się, że sprężarka się nie załącza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dansup Opublikowano 2 Maja 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2022 Dla ciekawych - ten dźwięk dochodzi z zatartej sprężarki klimatyzacji. Cześć, update w temacie: sprężarka klimy wymieniona, niestety ten dźwięk dalej występuje ? Podejrzewam alternator. Chyba, że jeszcze coś może powodować taki objaw? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 20 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2022 45 minut temu, dansup napisał: Podejrzewam alternator. A ściśle - to prawdopodobnie sprzęgiełko alternatora 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilthusz Opublikowano 8 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2022 I jak się sprawa zakończyła? U mnie dokładnie ten sam dźwięk, głównie na zimnym silniku. Wychodzi mi że albo napinacz, albo sprzegielko alternatora, ale organoleptycznie po jednym ani drugim nie widać niesprawności Temat rozwiązany, wymienione sprzęgło alternatora, napinacz, pasek klinowy. Dźwięki ustały. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dansup Opublikowano 20 Listopada 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2022 W dniu 8.10.2022 o 09:05, Kamilthusz napisał: I jak się sprawa zakończyła? Temat rozwiązany, wymienione sprzęgło alternatora, napinacz, pasek klinowy. Dźwięki ustały. Cześć, u mnie podobnie po wymianie sprzęgła alternatora dźwięki już nie występują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi