Bazyl123 Opublikowano 16 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2022 (edytowane) Dzień dobry Ostatnio zauważyłem delikatne szarpnięcia ( przydławienia) podczas spokojnego przyspieszania w zakresie obrotów 1,5 - 1,8tys. ale tylko na zimnym silniku dopóki nie złapie trochę temperatury ( powiedzmy pierwsza kreska temperatury ) czy to może być sonda lambda do wymiany? Edytowane 16 Maja 2022 przez Bazyl123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el_hak Opublikowano 19 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2022 Nie jestem fachowcem, ale u mnie to plus skaczące obroty zimnego silnika na biegu jałowym było spowodowane rozciągniętym łańcuchem rozrządu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bazyl123 Opublikowano 19 Maja 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2022 Na biegu jałowym silnik pracuje idealnie niezależnie czy zimny czy gorący mam przejechane niecałe 120tys. Ostatnio ustały w/w przydławienia, niewiem jak będzie dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 20 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2022 7 godzin temu, el_hak napisał: skaczące obroty zimnego silnika na biegu jałowym było spowodowane rozciągniętym łańcuchem rozrządu. W silniku:1.6 16v K4M - jest pasek rozrządu a nie łańcuch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el_hak Opublikowano 20 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2022 Andrzej - zgadza się, to co napisałem dotyczy drugiego auta 1.4 TCE które też posiadam od pewnego czasu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi