Haczyk Opublikowano 3 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2009 no własnie tez mialem ten problem i tak mnie to denerwowalo przy odpalaniu samochodu, olej wymieniony a info sie pojawialo. ale faktycznie wystarczy przytrzymac troche dłuzej ten przycisk na tablicy zegarów i po chwili wyskakuje komunikat ze kolejny przeglad za 30tys km. działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mici.fox Opublikowano 10 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 Witam po 100000tyś/km zamiast komuniaktu odliczającego km do serwisu wyświetlił mi sie komunikach change oil soon (wymień wkrótce olej) po 101000tyś zaczą migać cały czas kluczyk a licznik pokazujący aktualne spalanie wariował nie wiem co on ma z tym wspólnego ale tak było może przez ten migający kluczyk, dzisiaj odpaliłem auto wszedłem na komunikat change oil soon przytrzymałem ten malutki przycisk na liczniku kominikat zaczął mrugać i po chwili wskoczyło 30000tyś do serwisu :) tak ze ten sposób działa w megance II 2003 kluczyk sie skasował a aktualne spalanie pokazuje juz normalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tazesz Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2009 przewiń komputer w miejsce gdzie wskazuje stan do przeglądu i przytrzymaj około 15 sekund przycisk do kasowania pod zegarem - stan do przeglądu zacznie migać, trzymając dalej ustawi się sam na 30 000 do przeglądu. POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elmer Opublikowano 23 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 hmmm mam problem już trenuje każdą z tych metod i nic mogę powiedzieć tyle ze mam wersje softu 9.03 ? w trybie testowym wyświetla mi się tylko test>soft> jakaś informacja i 31 litrów(pewnie i le w zbiorniku) > i test ok Samochód MII phI 2004 GrandTour Na normalnie uruchomionym samochodzie kluczyk mruga cały czas a nie jestem w stanie określić która to informacja jest o km do przeglądu bo gada do mnie (jak to ona) po francusku . Wiec może ktoś z Francuskim menu pomoże:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malykubek Opublikowano 23 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 VIDANGE DANS 12345 KM (KLUCZYK) Tak to wygląda po francusku:) na wyświetlaczu Przytrzymujesz bolec z wyświetlacza aż zacznie migać puszczasz jak pokaże się na stałe 30 000 km :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tazesz Opublikowano 24 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2009 Dokładnie tak Ja mam również tę samą wersję softu i u mnie to działa postępując w ten sposób jak opisano powyżej ... PS Skoro doszedłeś jak włączyć TEST by dowiedzieć się o wersję SOFTU to kasowanie INSPEKCJI jest znacznie prostsze niż Ci się wydaje. :roll: POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elmer Opublikowano 24 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2009 Faktycznie panowie przekombinowałem trochę : ) Dzisiaj mi się udało tyle ze u mnie był już przejechany ten dystans i wyświetlał sie napis VIDANGE A PREVIOR stąd moja zguba :) Dzięki wielkie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabsa7 Opublikowano 29 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2009 ja zrobilem jak kazał kolega domin_g i wszystko jest cacy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanzik Opublikowano 25 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2009 Witam wszyskich. Czy tą operację przeprowadza się podobnie Meganie 2006 1,5 dCi 105 ? U mie po włożeniu karty nie włacza się zapłon ,dopiero po odpalaniu auta. Więc nie wiem ? Pozdawiam i z góry dziękuje za odpowiedzi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tazesz Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2009 włóż kartę wrzuć bieg na 1 i przytrzymaj hamulec nogą, a zobaczysz że nie odpalisz auta tylko odpali tak jak byś przekręcił kluczyk w pierwsze położenie. :) POZDRAWIAM ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pecado Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Jedno "ale" - jeśli masz HF to nie dotykaj w ogóle pedałów tylko wciśnij "start" - odpali się elektryka. U mnie (z HF) wciśnięcie sprzęgła lub hamulca (jeśli bieg jest na luzie) włącza od razu silnik :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tazesz Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2009 tak ale po wciśnięciu startu bez dotykania pedałów to nie wszystko się zapala tak jak to przy wrzuceniu biegu i wciśnięciu hamulca - zgadzam się u mnie też działa to działa :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanzik Opublikowano 4 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2009 Dziękuje :) [ Dodano: 2009-09-04, 15:14 ] Wiecie zrobiłem jak mówiliście, ale nic ta procedura nie daje. Włączyłem pierwszy bieg, wcisnołem start nie dotykając pedałów mignęła tylko kontrolka głównego wyświetlacza. Kontrolki się nie zapaliły. Ale licznik inspekcji zresetowałem na uruchomionym silniku. Poprostu przytrzymałem przycisk przez ok 10s i jest ok Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malykubek Opublikowano 4 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2009 nie nie!karta w slot, wrzucasz bieg, hamulec nożny i start! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omeer Opublikowano 23 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2009 witam, A czy można skasować licznik serwisowy, kiedy zostało jeszcze 10tys. km do przeglądu. Olej wolę wymienić co 20tys., a nie jak podaje producent co 30tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi