Luki_K9K_636 Opublikowano 22 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2022 Mam takie pytanie, czy jest opcja zmiany ustawień w pompie ABS żeby włączyć opcje AutoHold. Sprecyzuje o co mi chodzi a mianowicie jak samochód stoi z góry np.na światłach i trzymam hamulec to po puszczeniu hamulca auto stoi nie ruchomo jeszcze 2 sekundy. Identyczna sytuacja jest przy ruszaniu pod gore. Mam tak w Peugeocie RCZ i miąłem tak w Mini Cooper. Posiadam tradycyjny ręczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elf Opublikowano 22 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2022 https://motoryzacja.interia.pl/samochody-uzywane/porady/news-wcisnij-mocno-hamulec-stojac-na-swiatlach-mozesz-aktywowac-u,nId,6236569 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki_K9K_636 Opublikowano 22 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2022 No właśnie tak mi to działa w Peugeocie i działało w Mini, a w Megnace nie działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 22 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2022 Można to aktywować pod warunkiem, że pompa ABS obsługuje funkcję HSA. Kiedyś wrzucałem tu numery pomp które obsługują HSA. Czujnik ESP umieszczony w okolicy lewarka zazwyczaj był montowany o nazwie 2RD a musi być HSA. Gdzieś jest temat o wymianie potrzebnych elementów i aktywacji tej funkcji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi