e71 Opublikowano 26 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2022 (edytowane) Cześć, przeszukałem dosłownie cały internet i nigdzie nie mogę znaleźć informacji na temat pewnej przypadłości w mojej skrzyni. Wiem już, że jest to najsłabszy podzespół w tym samochodzie i masa Meganek czy Talismanów była oddawana na gwarancje z powodu ćwierkania, szarpania, żabkowania i tak dalej. U mnie było mocne szarpanie i cóż.. wymieniłem kompletną skrzynie na "prawie nową" z demontażu. Ogólnie to wszystko jest w porządku - biegi zmieniają się bez zająknięcia, nie ma żadnego ćwierkania, nic niepokojącego, ale.. czasem gdy auto redukuje z 3 na 2 to występuje takie dziwne, twarde zbicie. Wyczuwalne. Poza tym podczas jazdy w korku dwójka dziwnie się przeciąga, nie wiem jak to fachowo określić. Wygląda to jak jakiś problem sterownika, bo przy manualnym trybie takie problemy nie występują. Miał ktoś może podobny problem? Albo ktoś ma pomysł gdzie szukać? Edytowane 26 Października 2022 przez e71 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 27 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2022 Adaptacja sprzęgieł została zrobiona ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi