misztutmp Opublikowano 20 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2023 Cześć! Będę wdzięczny za jakieś opinie o tym samochodzie: https://www.olx.pl/d/oferta/renault-megane-2-0-140km-lpg-automat-CID5-IDTD9Fp.html Nr VIN: VF1KZ0G0T41939069 W Polsce od sierpnia 2022, poprawki blacharskie to małe wgniotki, wg sprzedającego po gradzie. Dane zagraniczne z historiapojazdu.gov.pl wskazują na odnotowane uszkodzenie (autoDNA i carVertical). O połączeniu tego silnika z LPG co nieco czytałem (kontrola luzów zaworowych). Skrzynia jest dla mnie zagadką, bo do tej pory jeździłem tylko starym 4-biegowym hydraulicznym automatem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzechuXX Opublikowano 20 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2023 Generalnie silnik nie należy do najlepszych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 20 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2023 1/ Silnik; - jest z rozrządem łańcuchowym, - bez hydro-zaworów, - kontrola luzów co ok;30.000 km przebiegu - szczególnie przy lpg, - czy koło zfr zostało wymienione wraz z rozrządem??? - wrażliwe jest elastyczne koło pasowe wału korbowego; - przy tym przebiegu powinno być zmienione -tylko oryginał 2/ Części zamienne do skrzyni automat - tylko w oryginałach, pozostaje ASO 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misztutmp Opublikowano 20 Marca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2023 46 minut temu, CzechuXX napisał: Generalnie silnik nie należy do najlepszych. Pewnie, że chciałbym F4Rt, ale coś Meganki i Laguny z tym motorem zniknęły z rynku 😞 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 20 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2023 16 minut temu, misztutmp napisał: Meganki i Laguny z tym motorem zniknęły z rynku 2.0 16V/180 KM/ TCe - są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misztutmp Opublikowano 20 Marca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2023 Godzinę temu, Andrzej-2010 napisał: REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.9 - aniewa Nie dodałem, że szukam tylko automatu Szczerze mówiąc nawet nie wiem, czy F4Rt + automat występuje w Megane 😐 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi