kunex Opublikowano 22 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2023 Cześć wszystkim Mam problem z nawigacją TomTom Carminat, bez live. Dość często wyłącza się mapa albo w ogóle nie ładuję się: wyświetla się error: "map not found". Wydaje mi się, że problem zaczął się gdy wgrałem mape całej Europy zamiast Polski. Czy to może być problem z tym, że mapa jest za duża na hardware z 2010 roku? może można wyłączyć jakieś niepotrzebne funkcjonalności? a może to problem z moją kartą SD? Albo jest jakiś sposób by przeczytać jakieś logi urządzenia i zobaczyć jakiś kod błędu? Wybrane info z nawigacji: DeviceName=Carminat TomTom DeviceVersionHW=Carminat TomTom RamDiskVersion=20181127 BootLoaderVersion=80054 LinuxVersion=529125 ApplicationVersionVersionNumber=8843 ApplicationVersion=3130258 GPSFirmwareVersion=GSW3.2.4TT_3.1.00.12-C35B1.02 CurrentMap=Europe CurrentMapVersion=1105.11755 Features=PlusMobileSafetyCameras,PlusFixedSafetyCameras,HidRemote,HomeBackup,TTS,TTSCompressed,TTSLoquendo700,PhotoViewer,PhotoJPGViewer,PhotoBMPViewer,Newyork,Itinerary,Caymann,Durham,CarSymbol,RDSTMC,Bluetooth,SDSlot,InternalFlash,RDSTMCLocationTables Z góry dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Refild Opublikowano 22 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2023 Legal czy nie ? Tez używam Europy i nic się nie dzieje, może kwestia karty pamięci z wiekiem potrafią padać z dnia na dzień. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kunex Opublikowano 23 Marca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2023 legal EDYCJA: Wydaje się, że wymiana karty na nową rozwiązała problem, dzięki EDYCJA: Najwyraźniej problem był z kartą. Kupiłem nową i jak do tej pory działa bez zarzutu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi