fotjus Opublikowano 15 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2023 Cześć, Poszukałem chwilę na forum, ale nie udało mi się znaleźć podobnego problemu. Czy jest możliwość aktualizacji lub jakiegoś obejścia RLinka tak aby AppleCarPlay/AndroidAuto działały bezprzewodowo w Megane IV po lifcie z 2021, czy można to tylko osiągnąć jakimiś zewnętrznymi urządzeniami jak np. Carlinkt? Z góry dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 15 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2023 Tak, jest to możliwe. Na Ali da się kupić stosowny sprzęt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athlon64x4 Opublikowano 15 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2023 Jak po lifcie to nie rlink tylko easylink, możesz ogarnąć to sam bez adaptera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fotjus Opublikowano 16 Maja 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2023 A jak wyglądają kwestie gwarancyjne jak się przy tym grzebie? Ktoś mógłby podpowiedzieć jaki to sprzęt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomir19 Opublikowano 20 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2023 (edytowane) W dniu 15.05.2023 o 22:58, athlon64x4 napisał: Jak po lifcie to nie rlink tylko easylink, możesz ogarnąć to sam bez adaptera Możesz rozwinąć? Edytowane 20 Maja 2023 przez tomir19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheOktik Opublikowano 4 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2023 Można aktywować. Wymagany sprzęt i wiedza. Niestety w domowym zaciszu nierobliwe. Mogę zrobić w Warszawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomir19 Opublikowano 15 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2023 W dniu 4.06.2023 o 23:26, TheOktik napisał: REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.9 - aniewa Co to znaczy nierobliwe? Czy ddt4all bezpośrednio na easylinku za ekranem nie da się zrobić? Jak clio, zoe czy co tam jeszcze. Po obd rozumiem ddt4allnie zrobi przez problem z zablokowanym sgw. Ale jak otworzyć bramkę to już po obd zadziała? Chyba texa już potrafi to zrobić odblokować sgw. A co z aktualizacjami online? Jeśli Ty to aktywujesz to po jakieś aktualizacji włączone funkcje nie znikną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athlon64x4 Opublikowano 16 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2023 oczywiście ze do zrobienia w domowym zaciszu w max 1h (z czego 40 min rozbieranie/składanie plastików celem uzyskania dostępu do CanL i CanH bez SGW). Dalej już identycznie jak w innych modelach. Odblokowane funkcjie i mody sa nadpisywane czystym softem po aktualizacji OTA lub via ASO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheOktik Opublikowano 19 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2023 Rozbieranie auta i wpinanie się w CAN trudno nazwać domowym zaciszem. Jednak oczywiście jak odblokujemy bramkę lub ją ominiemy, połączymy się bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomir19 Opublikowano 20 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2023 Wiadomo gdzie jest drugi koniec canów z jednostki zza ekranu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athlon64x4 Opublikowano 20 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2023 (edytowane) można się wpiąć w inne łatwiej dostępne miejsca np. za schowkiem Edytowane 21 Czerwca 2023 przez athlon64x4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolf05 Opublikowano 20 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2023 Odświeżę temat, bo może ktoś zetknął się z tematem i pomoże. W mojej Megance jest możliwość przewodowego Android Auto i to działa bez problemu. Chciałem przejść na bezprzewodowe za pomocą adaptera i tu zaczęły się schody. Carlinkita ani auto nie widziało ani telefon nie mógł się z nim połączyć. Spróbowałem więc z Ottocastem. Tu już było lepiej. Telefon połączył z nim i po bluetooth i po Wi-Fi oraz wyświetlił komunikat, że dalsze czynności z bezprzewodowym AA należy wykonać na ekranie samochodu. I tu pojawił się problem bo tam AA się nie odpalał. Zmiany kabli czy portów USB nie pomogły. Wyświetlały się komunikaty albo, że na urządzeniu nie plików multimedialnych albo, że urządzenie MTP nie jest podłączone. Jakby nie rozpoznawał go jak urządzenie Android Auto. Urządzenie zwróciłem do sprawdzenia i u dostawcy działa, więc wskazywałoby to na problem po stronie samochodu. Ktoś się spotkał z takim problemem albo ma pomysł jak go rozwiązać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LTar Opublikowano 20 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2023 Mam carlink 5.0 żaden taki problem nie występuje. U mnie zarówno telefon - samsung, jak i rlink wykrywają go prawidłowo. Łączenie działa bardzo szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernestzz Opublikowano 12 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2023 Można aktywować bezprzewodowy Android auto i carplay w easylinku, zdalnie lub osobiście. Nie są potrzebne adaptery, easylink ma wbudowaną taką opcję, kwestia aktywacji. Można też wymienić ekran na duży, lub dodać inne funkcje. Bezprzewodowy Android Auto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snowday Opublikowano 6 Sierpnia 2024 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2024 ernestzzz w jaki sposób zdalnie możesz włączyć ta funkcje ? REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.8 - aniewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi