robpab Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 Just me, raczej zgodzę się z kisand,. Miałem już kilka autek i raczej przy zdjęciu głowicy zawsze trzeba było lekko splanować. A w megi było to tym bardziej konieczne, że cała głowica do roboty poszła bo po zerwaniu rozrządu został zaledwie/aż jeden prosty zawór. Poza tym mam troszkę dojść w serwisach i wszyscy potwierdzają tą tezę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisand Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 Tata ma swoje lata i wie co gada . :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 1 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2009 Po co szlifować głowicę można założyć nową uszczelkę i śmigać dalej. Zawory na kowadle wyprostować i będzie git A tak poważnie ludzie myślą, że zaoszczędzą nie szlifując głowicy. po przejechaniu paru kilometrów pójdzie woda do oleju i wtedy oszczędności wychodzą bokiem. Głowica powinna byś splanowana za każdym razem. Zawsze się odkształci zwłaszcza po paru tysiącach kilometrów. Nigdy nie przykręcimy jej tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychup Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Trochę odświeżę temat... Muszę wymienić kompletny rozrząd i teraz nie wiem jaki... Mój silnik, to K4M 700 i razem z rozrządem musze wymienić pompę wody. Czy opłaca się kupować oryginalny rozrząd Renault http://allegro.pl/item723580314_rozrzad_77...2_megane_2.html czy pasek Gatesa, rolki SKF http://allegro.pl/item719911089_rozrzad_sc...30_k4j_770.html ? Pytam, bo jestem po zakupie auta i zaczynam liczyć każdy grosz (olej, filtry, rozrząd, inst gazowa, ubezpieczenie, płyn chłodzący, itd...) Jakiej firmy kupować pompę wody? Czy z firmy EXPERT LINE http://allegro.pl/item724205047_ory_fran_p...e_clio_16v.html , czy coś lepszego? Jaki Wy kupujecie rozrząd?? Krzychup. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
onifer Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Odgrzebię temat. Rozrząd (komplet z pompą wody itp...) wymieniałem w maju 2013r przy 80tys.km. Obecnie mam na liczniku 112000km. Przy jakim przebiegu powinienem wymienić rozrząd by zachować jakiś margines bezpieczeństwa? A jeśli nie dobiję z kilometrami to nie biorąc ich pod uwagę, co jaki okres jest przewidziana wymiana? Megane IphII 1.4 16V Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Wymiana ma być co 120tys. km lub 5 lat. Osobiście kilometry skracam o połowę lub wymieniam co 5 lat zależy co będzie prędzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
onifer Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Czyli maj 2018r. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi