buterpl Opublikowano 28 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2023 Witam serdecznie, Po 3 miesiącach bezskutecznego szukania Laguny w automacie zacząłem rozglądać się za Megane 3 też z automatem. Aktualnie mam drugą Renówkę (Grand Espace 4) z automatem AJ0 i jakoś manual do mnie już nie przemawia. Z racji ograniczonego budżetu szukam PH1. Wpadło mi w oko ogłoszenie z linku poniżej: https://www.olx.pl/d/oferta/renault-megan-1-5-dci-automat-panorama-tempomat-bdb-stan-CID5-IDWbDur.html?reason=observed_ad Cena wydaje się być rozsądna. Teoretycznie sprzęgło było wymieniane - na pewno będę sprawdzać skrzynię pod kątem działania. Na co oprócz skrzyni zwrócić największą uwagę? VIN właśnie sprawdzam w ASO, informacje będę mieć w okolicy południa. W załączniku historia pojazdu z CEPiK. historia-pojazdu-RENAULT-20230628_093103.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 28 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2023 Samochód konstrukcyjnie bardzo udany. Silnik też. Chyba najwyższej jakości komponenty ma właśnie III. Osobiście nie kupiłbym tego rodzaju skrzyni automatycznej. Ta w renówkach też daleka od ideału. Sprzedaje jakiś handlarz, co jeszcze po polsku pisać się nie nauczył, więc bryka do sprawdzenia na serwisie i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buterpl Opublikowano 28 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2023 2 godziny temu, omega napisał: REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.9 - aniewa 23.06.2023 jest zbycie pojazdu i kilka dni później wystawione ogłoszenie tak więc 100% pewności, że to handlarz. Aczkolwiek to nie skreśla samochodu, ale trzeba będzie się przyjrzeć dokładnie. Zdaję sobie sprawę z "nieidealnej" skrzyni biegów. Będę dzwonić do sprzedającego czy ma kwit na wymianę sprzęgła. W moim wypadku manual całkowicie odpada. Gdybym miał wybierać manuala to już bym jeździł laguną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi