VolumeUp Opublikowano 11 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2023 Witam wszystkich. Z góry dziękuję za pomoc, mianowicie samochód nie chce mi odpalić. Na początku myślałem, że to akumulator ale wymiana nic nie dała. Po głębszym szukaniu co może być powodem podejrzenie padło na czujnik położenia wału korbowego. Teraz pojawia się pytanie. Gdzie on się znajduje i czy da się go wyjąć bez konieczności podnoszenia auta. Dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 11 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2023 Na rysunku czujnik oznaczony numerem 149. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VolumeUp Opublikowano 11 Lipca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2023 Dziękuję bardzo za tak szybką pomoc. Mógłbym wiedzieć skąd masz tą instrukcję? Znalezione w internecie/kupione? Chętnie też sobie taką sprawię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 11 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2023 Jest na tym forum w dziale Pliki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VolumeUp Opublikowano 15 Lipca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2023 Witam Wymieniłem ten czujnik ale niestety samochód dalej nie pali. Po wymianie czujnika przy próbie odpalenia wyświetlił się komunikat "Skontroluj układ wtrysku paliwa" Czy po wymianie trzeba skasować coś w komputerze żeby zagadał czy trzeba szukać dalej przyczyny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 15 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2023 Przyczyną może być pompa paliwa - do sprawdzenia jej zasilanie, ciśnienie(może brak paliwa). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VolumeUp Opublikowano 15 Lipca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2023 (edytowane) Pompa paliwa była sprawdzana wcześniej.... przed wymianą czujnika i podawała paliwo ale faktycznie ciśnienia nie sprawdzałem..... sprawdzę i dam znać Edytowane 16 Lipca 2023 przez VolumeUp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy90 Opublikowano 25 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2024 I co było przyczyną? Mam podobny objaw kręci z wcale nie chce odpalić i to samo się wyświetla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi