Kaju12 Opublikowano 24 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2023 Witam wszystkich mam problem z napięciem na zaworze zmiennych faz rozrządu audi 4.2 niezależnie od obrotów napięcie 3,45v i lecutko pracuje nie mam pojęcia gdzie szukać proszę o pomoc na kompie oczywiście dwa błędy dotyczące zaworów obwód przerwany mierzyłem i gdy wezmę masę z aku to napięcie na obu przewodach 3, Costam czyli prąd przechodzi zawory sprawne dla pewności kupiłem nowy i to samo jak sprawdzam na wtyczce po podłączeniu miernika niezależnie od obrotów 3,45v może ktoś wie co jest grane może przekaźnik albo bezpiecznik tak piszą żeby sprawdzić bezpiecznik jaki proszę o informację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 24 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2023 Zawór bezpośrednio zasila sterownik silnika. Wszystko wskazuje na przerwany przewód na drodze do sterownika. Jeden potencjał jest stały, a drugi jest wypełnieniem sygnału prostokątnego. Żeby sprawdzić bez zaworu podpinamy żarówkę 10W i musi się zmiennie żarzyć w zakresie 1200-3000 obr przy przyciskaniu pedału gazu na odpalonym silniku.- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi