niko9999 Opublikowano 10 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2023 Witam Panowie mam pytanie potrzebuje kupić termostat do megane 3 2.0tce 180km.Termostat oryginalny ogólnie nie jest dostepny nigdzie jedynie w aso gdy zapytałem mailowo.. cena około 300zł natomiast zamiennik vernet to koszt 60zł.Pytanie czy brać oryginał czy zamiennik? czy zamiennik nie ma problemu z trzymaniem temperatury itp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepone Opublikowano 11 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2023 Jeżeli temperatura otwarcia jest ta sama to bierz zamiennik. Termostat to prosta rzecz a Vernet to znana firma. Nie ma tu większej filozofii. Poza tym żaden termostat nie trzyma temperatury pod sznurek i z cyfrową precyzją. To jest proste urządzenie a jak wygląda to "trzymanie" temperatury to sprawdź sobie na OBD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ochkarol Opublikowano 11 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2023 Zdarzyło mi się kiedyś, że nowy zamiennik był wadliwy ale nie było problemów z wymianą u sprzedawcy. W przypadku tej części zamiennej też brałbym zamiennik. Tylko poszukałbym informacji o lepszych i gorszych i kupiłbym ten lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepone Opublikowano 11 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2023 W ASO też możesz kupić niesprawny - jak to w życiu. Akurat termostaty to nie technologia kosmiczna a Vernet jest znanym producentem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi