tomecki Opublikowano 14 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2023 Miałem mini dzwonka. Auto zrobione. Nowa chłodnica klimatyzacji, układ napełniony, szczelny. Sprawa wygląda tak, że po złożeniu do kupy klimatyzacja działała przez .. kilka minut. Później kaput. Nie załącza się, komputer nie wypluwa błędów. Zanim będę dalej męczył jakiegoś fachmajstra, pytanie, bo być może mam jakiś trop. Od tego samego czasu co jakiś czas załącza się wentylator w trakcie jazdy (bez włączonej klimatyzacji). Ale układ chłodzenia jest ok (też nowa chłodnica), temperatura chłodziwa sprawdzana na bieżąco (telefonem via obd) i nie ma z tym problemu. Więc - czemu włącza się wentylator? Ktoś miał podobny przypadek? Jakaś podpowiedź? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 15 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2023 Ale wentylator nie tylko działa dla układu klimatyzacji. Działa także dla układu chłodzenia silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomecki Opublikowano 15 Września 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2023 (edytowane) 5 godzin temu, Prezes napisał: REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.9 - aniewa no wiem, dlatego mnie dziwi, że jak temperatura silnika jest odpowiednia to włącza się wentylator. edit: Ok, po temacie. Mechanior zajrzał i znalazł uwalone przewody od termostatu Klima śmiga. Edytowane 15 Września 2023 przez tomecki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi