stanczyk1986 Opublikowano 18 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2023 (edytowane) Witam. Od kilku tygodni mam problem z zapadającym się pedałem hamulca. Pierwsza próba naprawy to wymiana płynu hamulcowego i odpowietrzanie: pomogło na kilka dni. Następnie sprawdzenie zacisków oraz wymiana pompy hamulcowej: był spokój na 2 tygodnie. Później z każdym dniem hamulec coraz słabszy. Pomagało hamowanie na dwa razy tzn. Za drugim wciśnięciem ciśnienie wracało. W międzyczasie pojawiły się błędy "sprawdz układ hamulcowy, układ ESP i układ ABS". Po podpięciu do komputera mamy 2 błędy: C0020 silnik pomp, błąd i C0020 silnik pompy przerwa/zwarcie. Obecnie jestem po rozmowie z firmą co regeneruje pompy abs, stwierdzili, że faktycznie silnik pompy może być uszkodzony ale regeracja może nie naprawić mojego problemu z pedałem. Jest ktoś z szanowego grona co może doradzić co się dzieje? Gdzie jeszcze szukać przyczyny? Edytowane 18 Września 2023 przez stanczyk1986 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepone Opublikowano 18 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2023 Może problem leży w ukladzie podciśnieniowego wspomagania hamulców a niekoniecznie w ABS? Może jest jakaś nieszczelność i podciśnienie "ucieka"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 18 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2023 5 godzin temu, stanczyk1986 napisał: Witam. Od kilku tygodni mam problem z zapadającym się pedałem hamulca. Pierwsza próba naprawy to wymiana płynu hamulcowego i odpowietrzanie: pomogło na kilka dni. Następnie sprawdzenie zacisków oraz wymiana pompy hamulcowej: był spokój na 2 tygodnie. Czy programowo odpowietrzyłeś pompę ABS? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halas2 Opublikowano 19 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2023 wyslij pompę do zmserwis ozorków. 1200zł taka przyjemność. uszkodzenie silnika to jedno. Ale problem meganek jest taki że puszcza klej pod plastikowym podszybiem. wyścielenie robi się mokre i kapie na łączenie sterownika abs a bloku pompy abs i hamulce zaczynają się zapowietrzać a wycieku nie ma. osobiscie znam 3 meganki które to przeszły w tym jedna moja jedna sąsiada. a w 3 jeszcze do usterki nie doszło ale na pompe już się lało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi