rafa536 Opublikowano 14 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2023 Witam, zauważyłem u siebie rysy na wałku rozrządu z boku od lewej i z boku od prawej, jest się czym martwić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milejow Opublikowano 14 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2023 Normalne ślady eksploatacji, nie ma się czym martwić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRbociek Opublikowano 20 Kwietnia 2024 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2024 (edytowane) Ja oglądałem dużo meganek i rozmawiałem z mechanikami. W tych autach ważna jest częsta wymiana oleju max 20tyś inaczej opiłki niszczą krzywki rozrządu oraz łoża głowicy. Nieraz dochodzi do tego że głowica jest tak wyrobiona że nawet z nowych uszczelniaczy (za kołami rozrządu) leci olej. Polecam oryginalny filtr oleju purflux. Pamiętajmy że w ziemie olej na starcie nie przepływa przez filtr oleju. W twoim przypadku wałek wygląda dobrze ale serio nieraz widziałem zmasakrowane wałki. Ja auto kupiłem z przebiegiem 150tyś, zrobiłem ponad 100tyś, wymiana oleju co 15tyś i nadal mam lusterka bez skazy Edytowane 20 Kwietnia 2024 przez MRbociek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi