slawlik2 Opublikowano 25 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2023 Witam czy spotkał się ktoś z takim przypadkiem żeby po prawie 7 latach i 65 tyś odleciał wydech końcowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalGda Opublikowano 25 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2023 Spotkałem się. U mnie tłumik końcowy wytrzymał 5 lat i ok 80 tys. Poprzedni samochód Skoda (od nowości na gazie) jak sprzedawałem miała 11 lat i przejechane 200 tys. oraz oryginalny wydech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepone Opublikowano 25 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2023 (edytowane) Musimy sobie zdawać sprawę że trwałość komponentów jest sterowana przez producentów. U siebie w Meganie przy wymianie oleju zetknąłem na tłumik środkowy i byl mocno rudy ale nie przyglądałem się zbyt wnikliwie -bedzie dziura, się wymieni. Przecież nie zezlomuje auta z tego powodu. W i30 z 2009 mam oryginalny wydech a auto naprawdę sporo jeździ i ma >260 kkm na blacie. Jeżeli Kia/Hyundai w latach przed 2010 zastrzeliła rynek 5/7 letnią gwarancją to oni dokładnie wiedzieli że te auta będą trwałe i takie się okazały (mam też ceeda z 2008). Renault daje zaledwie 2 lata gwarancji, więc nie oczekujmy cudów. Ale coś tam jednak zdecydowało ze ja w 2018 zakupilem Renault a nie Kia Hyundai. Ano zdecydowała cena bo Kia Hyundai przestały być tanie. A gwarancję 4 letnią (miałem kontrakt) Meganka przetrwała bez problemów. Edytowane 25 Października 2023 przez Pepone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawlik2 Opublikowano 25 Października 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2023 Ja w 2018 po 2 latach użytkowania zgłaszałem korozje układu wydechowego to usłyszałem że to normalne. Ale chciałem kupić końcowy wydech ale brak dostępności w zamienniki. Zdjęcie pokazuje wydech po 2 latach użytkowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi